Ernæringsdata for Mozzarella 30+

Energiindholdet i 100 gram Mozzarella 30+ er 278 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1165 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 28,9 g protein, 17,7 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 28,9 gram
  • Fedt: 17,7 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mozzarella 30+ er der 17,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mozzarella 30+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mozzarella 30+ er 28,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Mozzarella 30+
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1165 KJ
Energi i kilokalorie278 kcal
Fedt i alt17,7 g
→ Mættede fedtsyrer11,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol58 mg
Kulhydrat i alt1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2,7 g
Vand49,7 g (ml)

Vitaminer i Mozzarella 30+

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mozzarella, 30+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 30+
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin157 RE
D-vitamin0,192 µg
→ D3 cholecalciferol0,192 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,451 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,451 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 30+
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,055 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,325 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin6,77 mg
→ Tryptofans bidrag6,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,34 mg
B6-vitamin0,09 mg
B8-vitamin, Biotin1,5 µg
B9-vitamin, Folat60 µg
B12-vitamin1,52 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Mozzarella 30+

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mozzarella 30+
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk740 mg
Fosfor (P), Phosphor440 mg
Jern (Fe)0,19 mg
Jod (I)13,8 µg
Kalium (K)80,8 mg
Kobber (Cu)0,086 mg
Krom (Cr), Chrom0,25 µg
Magnesium (Mg)32,3 mg
Mangan (Mn)0,059 mg
Natrium (Na)601 mg
Nikkel (Ni)6,68 µg
Selen (Se)10 µg
Zink (Zn)4,5 mg

Sukkerarter i Mozzarella 30+

Det totale indhold af sukkerarter i Mozzarella 30+ er 0,05 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mozzarella 30+
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,05 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mozzarella 30+

Mozzarella 30+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Mozzarella 30+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mozzarella 30+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mozzarella 30+ Cheese, semihard, Mozzarella, 30 % fidm.. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mozzarella, 30+.