Ernæringsdata for Mozzarella 30+

Energiindholdet i 100 gram Mozzarella 30+ er 278 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1165 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 28,9 g protein, 17,7 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 28,9 gram
  • Fedt: 17,7 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mozzarella 30+ er der 17,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mozzarella 30+. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mozzarella 30+ er 28,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Mozzarella 30+
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1165 KJ
Energi i kilokalorie 278 kcal
Fedt i alt 17,7 g
→ Mættede fedtsyrer 11,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 4,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 58 mg
Kulhydrat i alt 1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,7 g
Vand 49,7 g (ml)

Vitaminer i Mozzarella 30+

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Mozzarella, 30+. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 30+
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 157 RE
D-vitamin 0,192 µg
→ D3 cholecalciferol 0,192 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,451 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,451 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mozzarella 30+
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,055 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,325 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 6,77 mg
→ Tryptofans bidrag 6,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,34 mg
B6-vitamin 0,09 mg
B8-vitamin, Biotin 1,5 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 1,52 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mozzarella 30+

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mozzarella 30+
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 740 mg
Fosfor (P), Phosphor 440 mg
Jern (Fe) 0,19 mg
Jod (I) 13,8 µg
Kalium (K) 80,8 mg
Kobber (Cu) 0,086 mg
Krom (Cr), Chrom 0,25 µg
Magnesium (Mg) 32,3 mg
Mangan (Mn) 0,059 mg
Natrium (Na) 601 mg
Nikkel (Ni) 6,68 µg
Selen (Se) 10 µg
Zink (Zn) 4,5 mg

Sukkerarter i Mozzarella 30+

Det totale indhold af sukkerarter i Mozzarella 30+ er 0,05 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mozzarella 30+
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0,05 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mozzarella 30+

Mozzarella 30+ har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Mozzarella 30+ giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mozzarella 30+ er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mozzarella 30+ Cheese, semihard, Mozzarella, 30 % fidm.. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mozzarella, 30+.