Ernæringsdata for Mørbradstykke

Energiindholdet i 100 gram Mørbradstykke er 119 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 498 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,7 g protein, 3,5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,7 gram
  • Fedt: 3,5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mørbradstykke er der 3,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mørbradstykke. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mørbradstykke er 21,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Mørbradstykke
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 498 KJ
Energi i kilokalorie 119 kcal
Fedt i alt 3,5 g
→ Mættede fedtsyrer 1,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,2 g
Vand 74,2 g (ml)

Vitaminer i Mørbradstykke

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mørbradstykke
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,504 µg
→ D3 cholecalciferol 0,074 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mørbradstykke
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 1,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,26 mg
B3-vitamin 3 NE
→ Niacin 7 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,4 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,4 µg
B12-vitamin 0,61 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mørbradstykke

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mørbradstykke
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 155 mg
Jern (Fe) 1,02 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 230 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 24,7 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 12,1 µg
Zink (Zn) 3,47 mg

Sukkerarter i Mørbradstykke

Det samlede indhold af sukkerarter i Mørbradstykke er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mørbradstykke
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Mørbradstykke

Mørbradstykke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Mørbradstykke giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Mørbradstykke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mørbradstykke hedder på engelsk Pork, oyster cut, lean, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt.