Ernæringsdata for Mørbradstykke
Energiindholdet i 100 gram Mørbradstykke er 119 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 498 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,7 g protein, 3,5 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,7 gram
- Fedt: 3,5 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mørbradstykke er der 3,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mørbradstykke. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mørbradstykke er 21,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 498 KJ |
Energi i kilokalorie | 119 kcal |
Fedt i alt | 3,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,2 g |
Vand | 74,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mørbradstykke
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,504 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,074 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 1,09 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,26 mg |
B3-vitamin | 3 NE |
→ Niacin | 7 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,6 mg |
B6-vitamin | 0,4 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 1,4 µg |
B12-vitamin | 0,61 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mørbradstykke
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 6 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 155 mg |
Jern (Fe) | 1,02 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 230 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 24,7 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 62 mg |
Nikkel (Ni) | 2,5 µg |
Selen (Se) | 12,1 µg |
Zink (Zn) | 3,47 mg |
Sukkerarter i Mørbradstykke
Det samlede indhold af sukkerarter i Mørbradstykke er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Mørbradstykke
Mørbradstykke har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Mørbradstykke giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mørbradstykke er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Mørbradstykke hedder på engelsk Pork, oyster cut, lean, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinekød, mørbradstykke, helt afpudset, råt.