Ernæringsdata for Modermælk overgangsmælk

Energiindholdet i 100 gram Modermælk overgangsmælk er 67 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 280 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,5 g protein, 3,7 g fedt og 6,9 g kulhydrat.

  • Protein: 1,5 gram
  • Fedt: 3,7 gram
  • Kulhydrat: 6,9 gram

Af de 6,9 g kulhydrat er 6,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Modermælk overgangsmælk er der 3,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Modermælk overgangsmælk. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Modermælk overgangsmælk er 1,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Modermælk overgangsmælk
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 280 KJ
Energi i kilokalorie 67 kcal
Fedt i alt 3,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 24 mg
Kulhydrat i alt 6,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 0,5 g
Vand 87,4 g (ml)

Vitaminer i Modermælk overgangsmælk

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Modermælk, overgangsmælk (10. dag efter fødslen). Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Modermælk overgangsmælk
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 88,1 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,48 a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Modermælk overgangsmælk
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,03 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 0,6 mg
→ Tryptofans bidrag 0,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,2 mg
B6-vitamin 0 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 3 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6 mg

Mineraler i Modermælk overgangsmælk

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Modermælk overgangsmælk
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 16 mg
Jern (Fe) 0,07 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 57 mg
Kobber (Cu) 0,04 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 3 mg
Mangan (Mn) 0 mg
Natrium (Na) 30 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 2 µg
Zink (Zn) 0,3 mg

Sukkerarter i Modermælk overgangsmælk

Det totale indhold af sukkerarter i Modermælk overgangsmælk er 6,9 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Modermælk overgangsmælk
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Modermælk overgangsmælk

Modermælk overgangsmælk har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Hvilket betyder, at en potion Modermælk overgangsmælk forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Modermælk overgangsmælk er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Modermælk overgangsmælk er Human milk, transitional (10th day post partum). Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Modermælk, overgangsmælk (10. dag efter fødslen).