Ernæringsdata for Miso

Energiindholdet i 100 gram Miso er 167 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 700 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 10,5 g protein, 4,6 g fedt og 23,5 g kulhydrat.

  • Protein: 10,5 gram
  • Fedt: 4,6 gram
  • Kulhydrat: 23,5 gram

Af de 23,5 g kulhydrat er 18,1 g tilgængeligt de resterende 5,4 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Miso er der 4,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Miso. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Miso er 10,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Miso
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 700 KJ
Energi i kilokalorie 167 kcal
Fedt i alt 4,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 23,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 18,1 g
→ Kostfibre 5,4 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 8,4 g
Vand 53 g (ml)

Vitaminer i Miso

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Miso, sojapasta. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Miso
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Miso
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,1 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 2,4 mg
→ Tryptofans bidrag 2,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin mg

Mineraler i Miso

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Miso
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 68 mg
Fosfor (P), Phosphor 310 mg
Jern (Fe) 1,7 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 335 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 2950 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Miso

Det samlede indhold af sukkerarter i Miso er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Miso
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Miso

Miso har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket medfører, at en potion Miso forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Miso er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Miso er Miso, soy paste. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Miso, sojapasta.