Ernæringsdata for Middelfedt kalvekød

Energiindholdet i 100 gram Middelfedt kalvekød er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 758 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 11,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 11,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Middelfedt kalvekød er der 11,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Middelfedt kalvekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Middelfedt kalvekød er 20 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Middelfedt kalvekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 758 KJ
Energi i kilokalorie 181 kcal
Fedt i alt 11,3 g
→ Mættede fedtsyrer 4,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 67,2 g (ml)

Vitaminer i Middelfedt kalvekød

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kalvekød, middelfedt, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Middelfedt kalvekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,15 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Middelfedt kalvekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,072 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,172 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,5 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,408 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Middelfedt kalvekød

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Middelfedt kalvekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8,18 mg
Fosfor (P), Phosphor 166 mg
Jern (Fe) 1,6 mg
Jod (I) 1,7 µg
Kalium (K) 320 mg
Kobber (Cu) 0,061 mg
Krom (Cr), Chrom 2,2 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 65 mg
Nikkel (Ni) 0,9 µg
Selen (Se) 3 µg
Zink (Zn) 4,2 mg

Sukkerarter i Middelfedt kalvekød

Det totale indhold af sukkerarter i Middelfedt kalvekød er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Middelfedt kalvekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Middelfedt kalvekød

Middelfedt kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Middelfedt kalvekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Middelfedt kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Middelfedt kalvekød Veal, medium fat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalvekød, middelfedt, råt.