Ernæringsdata for Middelfedt kalvekød
Energiindholdet i 100 gram Middelfedt kalvekød er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 758 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 11,3 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 20 gram
- Fedt: 11,3 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Middelfedt kalvekød er der 11,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Middelfedt kalvekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Middelfedt kalvekød er 20 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 758 KJ |
Energi i kilokalorie | 181 kcal |
Fedt i alt | 11,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 4,7 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 5,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,5 g |
Kolesterol | 64 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 67,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Middelfedt kalvekød
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kalvekød, middelfedt, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,2 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,15 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,15 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,072 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,172 mg |
B3-vitamin | 6 NE |
→ Niacin | 9,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,408 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 1,3 µg |
C-vitamin | 1 mg |
Mineraler i Middelfedt kalvekød
I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8,18 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 166 mg |
Jern (Fe) | 1,6 mg |
Jod (I) | 1,7 µg |
Kalium (K) | 320 mg |
Kobber (Cu) | 0,061 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,2 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 65 mg |
Nikkel (Ni) | 0,9 µg |
Selen (Se) | 3 µg |
Zink (Zn) | 4,2 mg |
Sukkerarter i Middelfedt kalvekød
Det totale indhold af sukkerarter i Middelfedt kalvekød er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Middelfedt kalvekød
Middelfedt kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Middelfedt kalvekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Middelfedt kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Middelfedt kalvekød Veal, medium fat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kalvekød, middelfedt, råt.