Ernæringsdata for Mellemskært oksekød
Energiindholdet i 100 gram Mellemskært oksekød er 164 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 687 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 9 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 20,8 gram
- Fedt: 9 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mellemskært oksekød er der 9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mellemskært oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mellemskært oksekød er 20,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 687 KJ |
Energi i kilokalorie | 164 kcal |
Fedt i alt | 9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 4,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,4 g |
Kolesterol | 64 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 69,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mellemskært oksekød
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, mellemskært, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 7 RE |
D-vitamin | 0,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,304 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,304 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,032 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,19 mg |
B3-vitamin | 5,9 NE |
→ Niacin | 9,73 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,8 mg |
B6-vitamin | 0,48 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 6 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mellemskært oksekød
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 2,2 mg |
Jod (I) | 0,9 µg |
Kalium (K) | 325 mg |
Kobber (Cu) | 0,068 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,8 µg |
Magnesium (Mg) | 22 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 69 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 9,5 µg |
Zink (Zn) | 5,8 mg |
Sukkerarter i Mellemskært oksekød
Det totale indhold af sukkerarter i Mellemskært oksekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Mellemskært oksekød
Mellemskært oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Mellemskært oksekød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Mellemskært oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Mellemskært oksekød Beef, neck, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, mellemskært, råt.