Ernæringsdata for Mellemskært oksekød

Energiindholdet i 100 gram Mellemskært oksekød er 164 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 687 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,8 gram
  • Fedt: 9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mellemskært oksekød er der 9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mellemskært oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mellemskært oksekød er 20,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Mellemskært oksekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 687 KJ
Energi i kilokalorie 164 kcal
Fedt i alt 9 g
→ Mættede fedtsyrer 3,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 4,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,4 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 69,2 g (ml)

Vitaminer i Mellemskært oksekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, mellemskært, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mellemskært oksekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 7 RE
D-vitamin 0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,304 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,304 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mellemskært oksekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,032 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,19 mg
B3-vitamin 5,9 NE
→ Niacin 9,73 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,8 mg
B6-vitamin 0,48 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mellemskært oksekød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mellemskært oksekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 2,2 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 325 mg
Kobber (Cu) 0,068 mg
Krom (Cr), Chrom 1,8 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 69 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 9,5 µg
Zink (Zn) 5,8 mg

Sukkerarter i Mellemskært oksekød

Det totale indhold af sukkerarter i Mellemskært oksekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mellemskært oksekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Mellemskært oksekød

Mellemskært oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Mellemskært oksekød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mellemskært oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mellemskært oksekød Beef, neck, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, mellemskært, råt.