Ernæringsdata for Mellemskært oksekød

Energiindholdet i 100 gram Mellemskært oksekød er 164 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 687 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,8 g protein, 9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,8 gram
  • Fedt: 9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mellemskært oksekød er der 9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mellemskært oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mellemskært oksekød er 20,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Mellemskært oksekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)687 KJ
Energi i kilokalorie164 kcal
Fedt i alt9 g
→ Mættede fedtsyrer3,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,4 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand69,2 g (ml)

Vitaminer i Mellemskært oksekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Oksekød, mellemskært, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mellemskært oksekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin7 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,304 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,304 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mellemskært oksekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,032 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,19 mg
B3-vitamin5,9 NE
→ Niacin9,73 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,8 mg
B6-vitamin0,48 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat6 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Mellemskært oksekød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mellemskært oksekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,2 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)325 mg
Kobber (Cu)0,068 mg
Krom (Cr), Chrom1,8 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)69 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)9,5 µg
Zink (Zn)5,8 mg

Sukkerarter i Mellemskært oksekød

Det totale indhold af sukkerarter i Mellemskært oksekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mellemskært oksekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Mellemskært oksekød

Mellemskært oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket medfører, at en potion Mellemskært oksekød skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mellemskært oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Mellemskært oksekød Beef, neck, raw. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, mellemskært, råt.