Ernæringsdata for Meget maget oksekød

Energiindholdet i 100 gram Meget maget oksekød er 126 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 528 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,7 g protein, 4,3 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,7 gram
  • Fedt: 4,3 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Meget maget oksekød er der 4,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Meget maget oksekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Meget maget oksekød er 21,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Meget maget oksekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)528 KJ
Energi i kilokalorie126 kcal
Fedt i alt4,3 g
→ Mættede fedtsyrer1,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol62 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand73,2 g (ml)

Vitaminer i Meget maget oksekød

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Oksekød, helt magert, råt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Meget maget oksekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,23 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,23 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Meget maget oksekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,055 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,193 mg
B3-vitamin6,2 NE
→ Niacin10 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,62 mg
B6-vitamin0,32 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Meget maget oksekød

I listen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Meget maget oksekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)360 mg
Kobber (Cu)0,085 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)50 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,5 µg
Zink (Zn)3,6 mg

Sukkerarter i Meget maget oksekød

Det totale indhold af sukkerarter i Meget maget oksekød er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Meget maget oksekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Meget maget oksekød

Meget maget oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Meget maget oksekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Meget maget oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Meget maget oksekød er Beef, meat, lean (<5 % fat), raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Oksekød, helt magert, råt.