Ernæringsdata for Mazarinkage
Energiindholdet i 100 gram Mazarinkage er 490 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2050 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 5,2 g protein, 31,2 g fedt og 48 g kulhydrat.
- Protein: 5,2 gram
- Fedt: 31,2 gram
- Kulhydrat: 48 gram
Af de 48 g kulhydrat er 47 g tilgængeligt de tilbageværende 1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mazarinkage er der 31,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mazarinkage. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mazarinkage er 5,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2050 KJ |
Energi i kilokalorie | 490 kcal |
Fedt i alt | 31,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 12,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 11 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 5,4 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 48 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 47 g |
→ Kostfibre | 1 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 14,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mazarinkage
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Skærekage, mazarinkage. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 1,05 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,05 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Mazarinkage
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at fastholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 0,4 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 125 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 180 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Mazarinkage
Det samlede indhold af sukkerarter i Mazarinkage er g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Mazarinkage
Mazarinkage har et glykæmisk indeks (GI) på 31. Det vil sige, at en potion Mazarinkage forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 31 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mazarinkage er 15. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Mazarinkage Plain cake, frangipani cake. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Skærekage, mazarinkage.