Ernæringsdata for Margarine 80 %
Energiindholdet i 100 gram Margarine 80 % er 718 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 80,6 g fedt og 0,5 g kulhydrat.
- Protein: 0,8 gram
- Fedt: 80,6 gram
- Kulhydrat: 0,5 gram
Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Margarine 80 % er der 80,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Margarine 80 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Margarine 80 % er 0,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 3004 KJ |
Energi i kilokalorie | 718 kcal |
Fedt i alt | 80,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 31,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 23,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 18,8 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 0,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 2 g |
Vand | 16 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Margarine 80 %
I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Margarine, 80 %, bordbrug, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 810 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 32,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 32,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,01 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,025 mg |
B3-vitamin | 0,023 NE |
→ Niacin | 0,206 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,183 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,084 mg |
B6-vitamin | 0,003 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0,1 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Margarine 80 %
I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 23 mg |
Jern (Fe) | 0,09 mg |
Jod (I) | 1,5 µg |
Kalium (K) | 42 mg |
Kobber (Cu) | 0 mg |
Krom (Cr), Chrom | 9,4 µg |
Magnesium (Mg) | 1,8 mg |
Mangan (Mn) | 0,012 mg |
Natrium (Na) | 550 mg |
Nikkel (Ni) | 8,7 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,047 mg |
Sukkerarter i Margarine 80 %
Det totale indhold af sukkerarter i Margarine 80 % er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Margarine 80 %
Margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Margarine 80 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Margarine 80 % hedder på engelsk Margarine, 80 % fat, table use, vegetable fat. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 80 %, bordbrug, vegetabilsk fedt.