Ernæringsdata for Margarine 80 %

Energiindholdet i 100 gram Margarine 80 % er 718 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 3004 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 80,6 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 80,6 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Margarine 80 % er der 80,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Margarine 80 %. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Margarine 80 % er 0,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Margarine 80 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 3004 KJ
Energi i kilokalorie 718 kcal
Fedt i alt 80,6 g
→ Mættede fedtsyrer 31,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 23,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 18,8 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2 g
Vand 16 g (ml)

Vitaminer i Margarine 80 %

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Margarine, 80 %, bordbrug, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Margarine 80 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 810 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 32,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 32,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Margarine 80 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0,023 NE
→ Niacin 0,206 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,084 mg
B6-vitamin 0,003 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Margarine 80 %

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Margarine 80 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 23 mg
Jern (Fe) 0,09 mg
Jod (I) 1,5 µg
Kalium (K) 42 mg
Kobber (Cu) 0 mg
Krom (Cr), Chrom 9,4 µg
Magnesium (Mg) 1,8 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 550 mg
Nikkel (Ni) 8,7 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,047 mg

Sukkerarter i Margarine 80 %

Det totale indhold af sukkerarter i Margarine 80 % er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Margarine 80 %
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Margarine 80 %

Margarine 80 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Margarine 80 % forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Margarine 80 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Margarine 80 % hedder på engelsk Margarine, 80 % fat, table use, vegetable fat. Det kan være en nyttig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 80 %, bordbrug, vegetabilsk fedt.