Ernæringsdata for Margarine 70 %

Energiindholdet i 100 gram Margarine 70 % er 630 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2634 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 70,6 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 70,6 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Margarine 70 % er der 70,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Margarine 70 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Margarine 70 % er 0,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Margarine 70 %
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)2634 KJ
Energi i kilokalorie630 kcal
Fedt i alt70,6 g
→ Mættede fedtsyrer21,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer20,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer23,5 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske2 g
Vand26,1 g (ml)

Vitaminer i Margarine 70 %

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Margarine, 70 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Margarine 70 %
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin810 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin32,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol32,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Margarine 70 %
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,025 mg
B3-vitamin0,023 NE
→ Niacin0,206 mg
→ Tryptofans bidrag0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,084 mg
B6-vitamin0,003 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat2 µg
B12-vitamin0,1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Margarine 70 %

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Margarine 70 %
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk10 mg
Fosfor (P), Phosphor23 mg
Jern (Fe)0,09 mg
Jod (I)1,5 µg
Kalium (K)42 mg
Kobber (Cu)0 mg
Krom (Cr), Chrom9,4 µg
Magnesium (Mg)1,8 mg
Mangan (Mn)0,012 mg
Natrium (Na)550 mg
Nikkel (Ni)8,7 µg
Selen (Se)0 µg
Zink (Zn)0,047 mg

Sukkerarter i Margarine 70 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Margarine 70 % er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Margarine 70 %
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Margarine 70 %

Margarine 70 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Margarine 70 % giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Margarine 70 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Margarine 70 % hedder på engelsk Margarine, 70 % fat, table use, soft, vegetable fat. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 70 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt.