Ernæringsdata for Margarine 70 %

Energiindholdet i 100 gram Margarine 70 % er 630 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2634 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,8 g protein, 70,6 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,8 gram
  • Fedt: 70,6 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,5 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Margarine 70 % er der 70,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Margarine 70 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Margarine 70 % er 0,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Margarine 70 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2634 KJ
Energi i kilokalorie 630 kcal
Fedt i alt 70,6 g
→ Mættede fedtsyrer 21,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 20,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 23,5 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2 g
Vand 26,1 g (ml)

Vitaminer i Margarine 70 %

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Margarine, 70 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Margarine 70 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 810 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 32,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 32,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Margarine 70 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,01 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,025 mg
B3-vitamin 0,023 NE
→ Niacin 0,206 mg
→ Tryptofans bidrag 0,183 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,084 mg
B6-vitamin 0,003 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0,1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Margarine 70 %

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at fastholde en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Margarine 70 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 23 mg
Jern (Fe) 0,09 mg
Jod (I) 1,5 µg
Kalium (K) 42 mg
Kobber (Cu) 0 mg
Krom (Cr), Chrom 9,4 µg
Magnesium (Mg) 1,8 mg
Mangan (Mn) 0,012 mg
Natrium (Na) 550 mg
Nikkel (Ni) 8,7 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,047 mg

Sukkerarter i Margarine 70 %

Det samlede indhold af sukkerarter i Margarine 70 % er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Margarine 70 %
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Margarine 70 %

Margarine 70 % har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Margarine 70 % giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Margarine 70 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Margarine 70 % hedder på engelsk Margarine, 70 % fat, table use, soft, vegetable fat. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Margarine, 70 %, bordbrug, blød, vegetabilsk fedt.