Ernæringsdata for Marcipanbrød
Energiindholdet i 100 gram Marcipanbrød er 483 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2019 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 25,7 g fedt og 59 g kulhydrat.
- Protein: 4,9 gram
- Fedt: 25,7 gram
- Kulhydrat: 59 gram
Af de 59 g kulhydrat er 57 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Marcipanbrød er der 25,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Marcipanbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Marcipanbrød er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2019 KJ |
Energi i kilokalorie | 483 kcal |
Fedt i alt | 25,7 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 59 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 57 g |
→ Kostfibre | 2 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 9,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Marcipanbrød
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Marcipanprodukt, m/chokolade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | mg |
B2-vitamin, Riboflavin | mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Marcipanbrød
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 101 mg |
Fosfor (P), Phosphor | mg |
Jern (Fe) | 3,7 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 218 mg |
Kobber (Cu) | 0,54 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 91 mg |
Mangan (Mn) | 0,73 mg |
Natrium (Na) | 19 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 1,69 mg |
Sukkerarter i Marcipanbrød
Det totale indhold af sukkerarter i Marcipanbrød er 39 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Marcipanbrød
Marcipanbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Det vil sige, at en potion Marcipanbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Marcipanbrød er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Marcipanbrød Marzipanproduct, chocolatecover, average values. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Marcipanprodukt, m/chokolade.