Ernæringsdata for Marcipanbrød

Energiindholdet i 100 gram Marcipanbrød er 483 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2019 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4,9 g protein, 25,7 g fedt og 59 g kulhydrat.

  • Protein: 4,9 gram
  • Fedt: 25,7 gram
  • Kulhydrat: 59 gram

Af de 59 g kulhydrat er 57 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Marcipanbrød er der 25,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Marcipanbrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Marcipanbrød er 4,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Marcipanbrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 2019 KJ
Energi i kilokalorie 483 kcal
Fedt i alt 25,7 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 59 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 57 g
→ Kostfibre 2 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 9,3 g (ml)

Vitaminer i Marcipanbrød

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Marcipanprodukt, m/chokolade. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Marcipanbrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Marcipanbrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin mg
B2-vitamin, Riboflavin mg
B3-vitamin NE
→ Niacin mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Marcipanbrød

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Marcipanbrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 101 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 3,7 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 218 mg
Kobber (Cu) 0,54 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 91 mg
Mangan (Mn) 0,73 mg
Natrium (Na) 19 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,69 mg

Sukkerarter i Marcipanbrød

Det totale indhold af sukkerarter i Marcipanbrød er 39 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Marcipanbrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Marcipanbrød

Marcipanbrød har et glykæmisk indeks (GI) på 37. Det vil sige, at en potion Marcipanbrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 37 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Marcipanbrød er 21. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Marcipanbrød Marzipanproduct, chocolatecover, average values. Det kan være en god information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Marcipanprodukt, m/chokolade.