Ernæringsdata for Marcipan
Energiindholdet i 100 gram Marcipan er 477 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1997 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11 g protein, 26,5 g fedt og 50,4 g kulhydrat.
- Protein: 11 gram
- Fedt: 26,5 gram
- Kulhydrat: 50,4 gram
Af de 50,4 g kulhydrat er 47,4 g tilgængeligt de overskydende 3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Marcipan er der 26,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Marcipan. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Marcipan er 11 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1997 KJ |
Energi i kilokalorie | 477 kcal |
Fedt i alt | 26,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 18 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 4,9 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 50,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 47,4 g |
→ Kostfibre | 3 g |
Tilsat sukker | 40 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 10,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Marcipan
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Marcipan. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 12,5 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 12 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 12 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,11 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,35 mg |
B3-vitamin | 1,6 NE |
→ Niacin | 3,43 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,04 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,3 µg |
B9-vitamin, Folat | 60 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Marcipan
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 59 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 240 mg |
Jern (Fe) | 1,9 mg |
Jod (I) | 0,1 µg |
Kalium (K) | 270 mg |
Kobber (Cu) | 0,45 mg |
Krom (Cr), Chrom | 8 µg |
Magnesium (Mg) | 140 mg |
Mangan (Mn) | 1,5 mg |
Natrium (Na) | 33 mg |
Nikkel (Ni) | 32 µg |
Selen (Se) | 1 µg |
Zink (Zn) | 1,5 mg |
Sukkerarter i Marcipan
Det totale indhold af sukkerarter i Marcipan er 42 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Marcipan
Marcipan har et glykæmisk indeks (GI) på 32. Hvilket betyder, at en potion Marcipan forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 32 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Marcipan er 15. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Marcipan Marzipan. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Marcipan.