Ernæringsdata for Marcipan

Energiindholdet i 100 gram Marcipan er 477 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1997 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 11 g protein, 26,5 g fedt og 50,4 g kulhydrat.

  • Protein: 11 gram
  • Fedt: 26,5 gram
  • Kulhydrat: 50,4 gram

Af de 50,4 g kulhydrat er 47,4 g tilgængeligt de overskydende 3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Marcipan er der 26,5 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Marcipan. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Marcipan er 11 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Marcipan
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1997 KJ
Energi i kilokalorie 477 kcal
Fedt i alt 26,5 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 18 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 50,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 47,4 g
→ Kostfibre 3 g
Tilsat sukker 40 g
Alkohol 0 g
Aske 1,3 g
Vand 10,8 g (ml)

Vitaminer i Marcipan

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Marcipan. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Marcipan
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 12,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 12 a-TE
→ Alfa-tokoferol 12 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Marcipan
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,11 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,35 mg
B3-vitamin 1,6 NE
→ Niacin 3,43 mg
→ Tryptofans bidrag 1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,3 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin 0,3 µg
B9-vitamin, Folat 60 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Marcipan

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Marcipan
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 59 mg
Fosfor (P), Phosphor 240 mg
Jern (Fe) 1,9 mg
Jod (I) 0,1 µg
Kalium (K) 270 mg
Kobber (Cu) 0,45 mg
Krom (Cr), Chrom 8 µg
Magnesium (Mg) 140 mg
Mangan (Mn) 1,5 mg
Natrium (Na) 33 mg
Nikkel (Ni) 32 µg
Selen (Se) 1 µg
Zink (Zn) 1,5 mg

Sukkerarter i Marcipan

Det totale indhold af sukkerarter i Marcipan er 42 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Marcipan
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Marcipan

Marcipan har et glykæmisk indeks (GI) på 32. Hvilket betyder, at en potion Marcipan forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 32 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Marcipan er 15. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Marcipan Marzipan. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du lyst til at finde information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Marcipan.