Ernæringsdata for Mandler
Energiindholdet i 100 gram Mandler er 529 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 2214 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,5 g protein, 39,1 g fedt og 29,5 g kulhydrat.
- Protein: 20,5 gram
- Fedt: 39,1 gram
- Kulhydrat: 29,5 gram
Af de 29,5 g kulhydrat er 20,3 g tilgængeligt de resterende 9,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mandler er der 39,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Mandler. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mandler er 20,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 2214 KJ |
Energi i kilokalorie | 529 kcal |
Fedt i alt | 39,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 27 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 7,4 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 29,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 20,3 g |
→ Kostfibre | 9,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3 g |
Vand | 8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mandler
I listen nedenunder ses vitaminindholdet i Mandel, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 24 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 24 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,275 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,8 mg |
B3-vitamin | 4 NE |
→ Niacin | 7,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,47 mg |
B6-vitamin | 0,06 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 96 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0,8 mg |
Mineraler i Mandler
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 256 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 491 mg |
Jern (Fe) | 4,5 mg |
Jod (I) | 0,2 µg |
Kalium (K) | 725 mg |
Kobber (Cu) | 0,78 mg |
Krom (Cr), Chrom | 12 µg |
Magnesium (Mg) | 265 mg |
Mangan (Mn) | 2,5 mg |
Natrium (Na) | 2 mg |
Nikkel (Ni) | 130 µg |
Selen (Se) | 2 µg |
Zink (Zn) | 3,3 mg |
Sukkerarter i Mandler
Det samlede indhold af sukkerarter i Mandler er 4,3 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Mandler
Mandler har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Det betyder, at en potion Mandler skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mandler er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Mandler er Almond, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mandel, rå.