Ernæringsdata for Mandarin
Energiindholdet i 100 gram Mandarin er 48 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 201 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,3 g fedt og 10,9 g kulhydrat.
- Protein: 0,9 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 10,9 gram
Af de 10,9 g kulhydrat er 9,7 g tilgængeligt de overskydende 1,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mandarin er der 0,3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mandarin. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mandarin er 0,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 201 KJ |
Energi i kilokalorie | 48 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 10,9 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 9,7 g |
→ Kostfibre | 1,2 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,3 g |
Vand | 87,5 g (ml) |
Indhold
Vitaminer i Mandarin
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Mandarin, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 7,92 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,55 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,55 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,105 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,036 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,233 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,033 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,2 mg |
B6-vitamin | 0,07 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,8 µg |
B9-vitamin, Folat | 21 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 26,7 mg |
Mineraler i Mandarin
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at fastholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 28,5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 19,2 mg |
Jern (Fe) | 0,16 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 108 mg |
Kobber (Cu) | 0,055 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,1 µg |
Magnesium (Mg) | 9 mg |
Mangan (Mn) | 0,055 mg |
Natrium (Na) | 6 mg |
Nikkel (Ni) | 2,76 µg |
Selen (Se) | 0,4 µg |
Zink (Zn) | 0,095 mg |
Sukkerarter i Mandarin
Det totale indhold af sukkerarter i Mandarin er 8 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Mandarin
Mandarin har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Hvilket betyder, at en potion Mandarin forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Mandarin er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Mandarin er Tangerine, raw. Det kan være en god information hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mandarin, rå.