Ernæringsdata for Makrel i tomat på dåse

Energiindholdet i 100 gram Makrel i tomat på dåse er 197 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 825 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,4 g protein, 15,5 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 14,4 gram
  • Fedt: 15,5 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de resterende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Makrel i tomat på dåse er der 15,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Makrel i tomat på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Makrel i tomat på dåse er 14,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Makrel i tomat på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 825 KJ
Energi i kilokalorie 197 kcal
Fedt i alt 15,5 g
→ Mættede fedtsyrer 3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 5,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,7 g
Kolesterol 75 mg
Kulhydrat i alt 0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,3 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 67,8 g (ml)

Vitaminer i Makrel i tomat på dåse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Makrel i tomat, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Makrel i tomat på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 48,4 RE
D-vitamin 2,38 µg
→ D3 cholecalciferol 2,38 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Makrel i tomat på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 6,6 NE
→ Niacin 9,1 mg
→ Tryptofans bidrag 2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,85 mg
B6-vitamin 0,25 mg
B8-vitamin, Biotin 7 µg
B9-vitamin, Folat 19 µg
B12-vitamin 5,98 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Makrel i tomat på dåse

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Makrel i tomat på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 46,8 µg
Kalium (K) 326 mg
Kobber (Cu) 0,15 mg
Krom (Cr), Chrom 0,684 µg
Magnesium (Mg) 25 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 248 mg
Nikkel (Ni) 0,423 µg
Selen (Se) 31,9 µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Makrel i tomat på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Makrel i tomat på dåse er 0,5 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Makrel i tomat på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Makrel i tomat på dåse

Makrel i tomat på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Makrel i tomat på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Makrel i tomat på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Makrel i tomat på dåse Mackerel, in tomato sauce, canned. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Makrel i tomat, konserves.