Ernæringsdata for Makrel i tomat på dåse

Energiindholdet i 100 gram Makrel i tomat på dåse er 197 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 825 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14,4 g protein, 15,5 g fedt og 0,5 g kulhydrat.

  • Protein: 14,4 gram
  • Fedt: 15,5 gram
  • Kulhydrat: 0,5 gram

Af de 0,5 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de resterende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Makrel i tomat på dåse er der 15,5 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Makrel i tomat på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Makrel i tomat på dåse er 14,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Makrel i tomat på dåse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)825 KJ
Energi i kilokalorie197 kcal
Fedt i alt15,5 g
→ Mættede fedtsyrer3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer5,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer4,7 g
Kolesterol75 mg
Kulhydrat i alt0,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,3 g
→ Kostfibre0,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,4 g
Vand67,8 g (ml)

Vitaminer i Makrel i tomat på dåse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Makrel i tomat, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Makrel i tomat på dåse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin48,4 RE
D-vitamin2,38 µg
→ D3 cholecalciferol2,38 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,9 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Makrel i tomat på dåse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,16 mg
B3-vitamin6,6 NE
→ Niacin9,1 mg
→ Tryptofans bidrag2,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,85 mg
B6-vitamin0,25 mg
B8-vitamin, Biotin7 µg
B9-vitamin, Folat19 µg
B12-vitamin5,98 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Makrel i tomat på dåse

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Makrel i tomat på dåse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20 mg
Fosfor (P), Phosphor220 mg
Jern (Fe)1,1 mg
Jod (I)46,8 µg
Kalium (K)326 mg
Kobber (Cu)0,15 mg
Krom (Cr), Chrom0,684 µg
Magnesium (Mg)25 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)248 mg
Nikkel (Ni)0,423 µg
Selen (Se)31,9 µg
Zink (Zn)1,8 mg

Sukkerarter i Makrel i tomat på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Makrel i tomat på dåse er 0,5 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Makrel i tomat på dåse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Makrel i tomat på dåse

Makrel i tomat på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Makrel i tomat på dåse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Makrel i tomat på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Makrel i tomat på dåse Mackerel, in tomato sauce, canned. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Makrel i tomat, konserves.