Ernæringsdata for Makrel filet på dåse

Energiindholdet i 100 gram Makrel filet på dåse er 225 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 943 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,8 g protein, 16,4 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 19,8 gram
  • Fedt: 16,4 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Makrel filet på dåse er der 16,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Makrel filet på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Makrel filet på dåse er 19,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Makrel filet på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 943 KJ
Energi i kilokalorie 225 kcal
Fedt i alt 16,4 g
→ Mættede fedtsyrer 3,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 4,6 g
Kolesterol 80 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,6 g
Vand 62,3 g (ml)

Vitaminer i Makrel filet på dåse

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Makrel, filet, naturel, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Makrel filet på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 22,3 RE
D-vitamin 2,71 µg
→ D3 cholecalciferol 2,71 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Makrel filet på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,16 mg
B3-vitamin 6,6 NE
→ Niacin 10,1 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,85 mg
B6-vitamin 0,25 mg
B8-vitamin, Biotin 7 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 7,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Makrel filet på dåse

I tabellen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Makrel filet på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 15 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 1,1 mg
Jod (I) 21,9 µg
Kalium (K) 256 mg
Kobber (Cu) 0,11 mg
Krom (Cr), Chrom 0,684 µg
Magnesium (Mg) 24 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 590 mg
Nikkel (Ni) 0,423 µg
Selen (Se) 31,9 µg
Zink (Zn) 1,6 mg

Sukkerarter i Makrel filet på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Makrel filet på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Makrel filet på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Makrel filet på dåse

Makrel filet på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Makrel filet på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Makrel filet på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Makrel filet på dåse hedder på engelsk Mackerel, filet, in natural juices, canned. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Makrel, filet, naturel, konserves.