Ernæringsdata for Majsstivelse

Energiindholdet i 100 gram Majsstivelse er 367 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1534 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,6 g fedt og 88,8 g kulhydrat.

  • Protein: 0,4 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 88,8 gram

Af de 88,8 g kulhydrat er 88,3 g tilgængeligt de overskydende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Majsstivelse er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Majsstivelse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Majsstivelse er 0,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Majsstivelse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1534 KJ
Energi i kilokalorie 367 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 88,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 88,3 g
→ Kostfibre 0,5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0 g
Vand 10,2 g (ml)

Vitaminer i Majsstivelse

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Majsstivelse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Majsstivelse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Majsstivelse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,008 mg
B3-vitamin 0,03 NE
→ Niacin 0,083 mg
→ Tryptofans bidrag 0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,005 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Majsstivelse

I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Majsstivelse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 10 mg
Fosfor (P), Phosphor 99 mg
Jern (Fe) 0,28 mg
Jod (I) 0,6 µg
Kalium (K) 5 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 4 mg
Mangan (Mn) 1 mg
Natrium (Na) 1,7 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 0,5 mg

Sukkerarter i Majsstivelse

Det totale indhold af sukkerarter i Majsstivelse er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Majsstivelse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Majsstivelse

Majsstivelse har et glykæmisk indeks (GI) på 62. Hvilket betyder, at en potion Majsstivelse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 62 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Majsstivelse er 55. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Majsstivelse er Corn starch. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Majsstivelse.