Ernæringsdata for Majsstivelse
Energiindholdet i 100 gram Majsstivelse er 367 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1534 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,4 g protein, 0,6 g fedt og 88,8 g kulhydrat.
- Protein: 0,4 gram
- Fedt: 0,6 gram
- Kulhydrat: 88,8 gram
Af de 88,8 g kulhydrat er 88,3 g tilgængeligt de overskydende 0,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Majsstivelse er der 0,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Majsstivelse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Majsstivelse er 0,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1534 KJ |
Energi i kilokalorie | 367 kcal |
Fedt i alt | 0,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 88,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 88,3 g |
→ Kostfibre | 0,5 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0 g |
Vand | 10,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Majsstivelse
I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Majsstivelse. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,008 mg |
B3-vitamin | 0,03 NE |
→ Niacin | 0,083 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,083 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,005 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Majsstivelse
I tabellen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 10 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 99 mg |
Jern (Fe) | 0,28 mg |
Jod (I) | 0,6 µg |
Kalium (K) | 5 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 4 mg |
Mangan (Mn) | 1 mg |
Natrium (Na) | 1,7 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 0,5 mg |
Sukkerarter i Majsstivelse
Det totale indhold af sukkerarter i Majsstivelse er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Majsstivelse
Majsstivelse har et glykæmisk indeks (GI) på 62. Hvilket betyder, at en potion Majsstivelse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 62 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Majsstivelse er 55. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Majsstivelse er Corn starch. Det kan være en god viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk kogebog. Har du lyst til at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Majsstivelse.