Ernæringsdata for Majskolbe

Energiindholdet i 100 gram Majskolbe er 92 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 383 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,7 g protein, 1,8 g fedt og 16,4 g kulhydrat.

  • Protein: 3,7 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 16,4 gram

Af de 16,4 g kulhydrat er 13,6 g tilgængeligt de resterende 2,8 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Majskolbe er der 1,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Majskolbe. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Majskolbe er 3,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Majskolbe
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 383 KJ
Energi i kilokalorie 92 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,5 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 16,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 13,6 g
→ Kostfibre 2,8 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,7 g
Vand 77,5 g (ml)

Vitaminer i Majskolbe

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Majskolbe, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Majskolbe
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 3,92 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,8 mg
K-vitamin 0,3 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Majskolbe
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,08 mg
B3-vitamin 1,8 NE
→ Niacin 0,4 mg
→ Tryptofans bidrag 0,4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,54 mg
B6-vitamin 0,16 mg
B8-vitamin, Biotin 0,5 µg
B9-vitamin, Folat 33 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 6,8 mg

Mineraler i Majskolbe

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Majskolbe
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,5 µg
Kalium (K) 306 mg
Kobber (Cu) 0,24 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 39 mg
Mangan (Mn) 0,35 mg
Natrium (Na) 3 mg
Nikkel (Ni) 4,1 µg
Selen (Se) 4 µg
Zink (Zn) 1,4 mg

Sukkerarter i Majskolbe

Det samlede indhold af sukkerarter i Majskolbe er 1,7 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Majskolbe
Sukkerart Mængde
Fructose 0,2 g
Glucose 0,6 g
Lactose 0 g
Maltose 0,1 g
Saccharose 0,8 g

Glykæmisk indeks for Majskolbe

Majskolbe har et glykæmisk indeks (GI) på 9. Det vil sige, at en potion Majskolbe forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 9 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Majskolbe er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Majskolbe hedder på engelsk Sweetcorn, on-the-cob, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Majskolbe, rå.