Ernæringsdata for Magert svinekød
Energiindholdet i 100 gram Magert svinekød er 116 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 485 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22 g protein, 3 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 22 gram
- Fedt: 3 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Magert svinekød er der 3 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Magert svinekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Magert svinekød er 22 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 485 KJ |
Energi i kilokalorie | 116 kcal |
Fedt i alt | 3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 73,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Magert svinekød
I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Svinekød, magert, råt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,496 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,071 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,1 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,1 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 1,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,31 mg |
B3-vitamin | 4,2 NE |
→ Niacin | 8,2 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,79 mg |
B6-vitamin | 0,4 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,6 µg |
B9-vitamin, Folat | 2,1 µg |
B12-vitamin | 0,65 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Magert svinekød
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 276 mg |
Jern (Fe) | 1,07 mg |
Jod (I) | 1 µg |
Kalium (K) | 480 mg |
Kobber (Cu) | 0,1 mg |
Krom (Cr), Chrom | 5,3 µg |
Magnesium (Mg) | 33 mg |
Mangan (Mn) | 0,014 mg |
Natrium (Na) | 100 mg |
Nikkel (Ni) | 2,5 µg |
Selen (Se) | 5,8 µg |
Zink (Zn) | 3,6 mg |
Sukkerarter i Magert svinekød
Det totale indhold af sukkerarter i Magert svinekød er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Magert svinekød
Magert svinekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Magert svinekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Magert svinekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Magert svinekød Pork, meat, lean, approx. 3 % fat, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Svinekød, magert, råt.