Ernæringsdata for Magert oksekød

Energiindholdet i 100 gram Magert oksekød er 155 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 647 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 7,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,1 gram
  • Fedt: 7,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Magert oksekød er der 7,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Magert oksekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Magert oksekød er 21,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Magert oksekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)647 KJ
Energi i kilokalorie155 kcal
Fedt i alt7,8 g
→ Mættede fedtsyrer3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer3,7 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,3 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand70,8 g (ml)

Vitaminer i Magert oksekød

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, magert, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Magert oksekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,23 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,23 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Magert oksekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,046 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,174 mg
B3-vitamin6,2 NE
→ Niacin10 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,62 mg
B6-vitamin0,32 mg
B8-vitamin, Biotin0,87 µg
B9-vitamin, Folat7,3 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Magert oksekød

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Magert oksekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)325 mg
Kobber (Cu)0,083 mg
Krom (Cr), Chrom3,8 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)65 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)6,8 µg
Zink (Zn)4,8 mg

Sukkerarter i Magert oksekød

Det totale indhold af sukkerarter i Magert oksekød er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Magert oksekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Magert oksekød

Magert oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Magert oksekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Magert oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Magert oksekød hedder på engelsk Beef, meat, 5-10 % fat, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, magert, råt.