Ernæringsdata for Magert oksekød
Energiindholdet i 100 gram Magert oksekød er 155 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 647 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 7,8 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21,1 gram
- Fedt: 7,8 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Magert oksekød er der 7,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Magert oksekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Magert oksekød er 21,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 647 KJ |
Energi i kilokalorie | 155 kcal |
Fedt i alt | 7,8 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 3,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,3 g |
Kolesterol | 64 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1 g |
Vand | 70,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Magert oksekød
I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, magert, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,5 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,23 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,23 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,046 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,174 mg |
B3-vitamin | 6,2 NE |
→ Niacin | 10 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,62 mg |
B6-vitamin | 0,32 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,87 µg |
B9-vitamin, Folat | 7,3 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Magert oksekød
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 5 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 170 mg |
Jern (Fe) | 2,1 mg |
Jod (I) | 0,8 µg |
Kalium (K) | 325 mg |
Kobber (Cu) | 0,083 mg |
Krom (Cr), Chrom | 3,8 µg |
Magnesium (Mg) | 22 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 65 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,8 µg |
Zink (Zn) | 4,8 mg |
Sukkerarter i Magert oksekød
Det totale indhold af sukkerarter i Magert oksekød er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Magert oksekød
Magert oksekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket betyder, at en potion Magert oksekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Magert oksekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Magert oksekød hedder på engelsk Beef, meat, 5-10 % fat, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at søge data om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Oksekød, magert, råt.