Ernæringsdata for Magert kalvekød
Energiindholdet i 100 gram Magert kalvekød er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 549 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 5,2 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21 gram
- Fedt: 5,2 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Magert kalvekød er der 5,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Magert kalvekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Magert kalvekød er 21 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 549 KJ |
Energi i kilokalorie | 131 kcal |
Fedt i alt | 5,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 2,4 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 61 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,1 g |
Vand | 75,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Magert kalvekød
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kalvekød, magert, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0,2 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,15 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,15 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,063 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,132 mg |
B3-vitamin | 6 NE |
→ Niacin | 9,67 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,9 mg |
B6-vitamin | 0,408 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 10 µg |
B12-vitamin | 1,3 µg |
C-vitamin | 1 mg |
Mineraler i Magert kalvekød
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 7,54 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 178 mg |
Jern (Fe) | 1,4 mg |
Jod (I) | 1,7 µg |
Kalium (K) | 322 mg |
Kobber (Cu) | 0,059 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,2 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 68 mg |
Nikkel (Ni) | 1,7 µg |
Selen (Se) | 8,4 µg |
Zink (Zn) | 4,3 mg |
Sukkerarter i Magert kalvekød
Det totale indhold af sukkerarter i Magert kalvekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Magert kalvekød
Magert kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Magert kalvekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Magert kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Magert kalvekød hedder på engelsk Veal, thin fat, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kalvekød, magert, råt.