Ernæringsdata for Magert kalvekød

Energiindholdet i 100 gram Magert kalvekød er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 549 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 5,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21 gram
  • Fedt: 5,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Magert kalvekød er der 5,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Magert kalvekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Magert kalvekød er 21 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Magert kalvekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 549 KJ
Energi i kilokalorie 131 kcal
Fedt i alt 5,2 g
→ Mættede fedtsyrer 2,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 61 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 75,1 g (ml)

Vitaminer i Magert kalvekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kalvekød, magert, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Magert kalvekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,15 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Magert kalvekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,063 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,132 mg
B3-vitamin 6 NE
→ Niacin 9,67 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,408 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 1,3 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Magert kalvekød

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Magert kalvekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 7,54 mg
Fosfor (P), Phosphor 178 mg
Jern (Fe) 1,4 mg
Jod (I) 1,7 µg
Kalium (K) 322 mg
Kobber (Cu) 0,059 mg
Krom (Cr), Chrom 2,2 µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 68 mg
Nikkel (Ni) 1,7 µg
Selen (Se) 8,4 µg
Zink (Zn) 4,3 mg

Sukkerarter i Magert kalvekød

Det totale indhold af sukkerarter i Magert kalvekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Magert kalvekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Magert kalvekød

Magert kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Magert kalvekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Magert kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Magert kalvekød hedder på engelsk Veal, thin fat, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kalvekød, magert, råt.