Ernæringsdata for Magert kalvekød

Energiindholdet i 100 gram Magert kalvekød er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 549 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 5,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21 gram
  • Fedt: 5,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Magert kalvekød er der 5,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Magert kalvekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Magert kalvekød er 21 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Magert kalvekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)549 KJ
Energi i kilokalorie131 kcal
Fedt i alt5,2 g
→ Mættede fedtsyrer2,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol61 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,1 g
Vand75,1 g (ml)

Vitaminer i Magert kalvekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kalvekød, magert, råt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Magert kalvekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,15 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Magert kalvekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,063 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,132 mg
B3-vitamin6 NE
→ Niacin9,67 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,408 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat10 µg
B12-vitamin1,3 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Magert kalvekød

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Magert kalvekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk7,54 mg
Fosfor (P), Phosphor178 mg
Jern (Fe)1,4 mg
Jod (I)1,7 µg
Kalium (K)322 mg
Kobber (Cu)0,059 mg
Krom (Cr), Chrom2,2 µg
Magnesium (Mg)20 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)68 mg
Nikkel (Ni)1,7 µg
Selen (Se)8,4 µg
Zink (Zn)4,3 mg

Sukkerarter i Magert kalvekød

Det totale indhold af sukkerarter i Magert kalvekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Magert kalvekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Magert kalvekød

Magert kalvekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Magert kalvekød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Magert kalvekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Magert kalvekød hedder på engelsk Veal, thin fat, raw. Det kan være en vigtig information hvis du fx anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kalvekød, magert, råt.