Ernæringsdata for Mælkekefir
Energiindholdet i 100 gram Mælkekefir er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 269 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 3,6 g fedt og 4,5 g kulhydrat.
- Protein: 3,5 gram
- Fedt: 3,6 gram
- Kulhydrat: 4,5 gram
Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mælkekefir er der 3,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mælkekefir. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mælkekefir er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 269 KJ |
Energi i kilokalorie | 64 kcal |
Fedt i alt | 3,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 14 mg |
Kulhydrat i alt | 4,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 4,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 87,6 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mælkekefir
I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kefir. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 31,9 RE |
D-vitamin | 0,101 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0,101 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,092 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,092 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,045 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,203 mg |
B3-vitamin | 0,087 NE |
→ Niacin | 0,87 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,783 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,31 mg |
B6-vitamin | 0,038 mg |
B8-vitamin, Biotin | 3,5 µg |
B9-vitamin, Folat | 21 µg |
B12-vitamin | 0,18 µg |
C-vitamin | 0,3 mg |
Mineraler i Mælkekefir
I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 127 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 95 mg |
Jern (Fe) | 0,05 mg |
Jod (I) | 24,3 µg |
Kalium (K) | 155 mg |
Kobber (Cu) | 0,01 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,052 µg |
Magnesium (Mg) | 12,7 mg |
Mangan (Mn) | 0,009 mg |
Natrium (Na) | 49 mg |
Nikkel (Ni) | 2 µg |
Selen (Se) | 1,3 µg |
Zink (Zn) | 0,44 mg |
Sukkerarter i Mælkekefir
Det samlede indhold af sukkerarter i Mælkekefir er 3,84 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 3,78 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Mælkekefir
Mælkekefir har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Mælkekefir skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Mælkekefir er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Mælkekefir hedder på engelsk Milk, cultured, kefir. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kefir.