Ernæringsdata for Mælkekefir

Energiindholdet i 100 gram Mælkekefir er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 269 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 3,6 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mælkekefir er der 3,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mælkekefir. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mælkekefir er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mælkekefir
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 269 KJ
Energi i kilokalorie 64 kcal
Fedt i alt 3,6 g
→ Mættede fedtsyrer 2,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 14 mg
Kulhydrat i alt 4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,5 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 87,6 g (ml)

Vitaminer i Mælkekefir

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kefir. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mælkekefir
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 31,9 RE
D-vitamin 0,101 µg
→ D3 cholecalciferol 0,101 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,092 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,092 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mælkekefir
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,203 mg
B3-vitamin 0,087 NE
→ Niacin 0,87 mg
→ Tryptofans bidrag 0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,31 mg
B6-vitamin 0,038 mg
B8-vitamin, Biotin 3,5 µg
B9-vitamin, Folat 21 µg
B12-vitamin 0,18 µg
C-vitamin 0,3 mg

Mineraler i Mælkekefir

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mælkekefir
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 127 mg
Fosfor (P), Phosphor 95 mg
Jern (Fe) 0,05 mg
Jod (I) 24,3 µg
Kalium (K) 155 mg
Kobber (Cu) 0,01 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 12,7 mg
Mangan (Mn) 0,009 mg
Natrium (Na) 49 mg
Nikkel (Ni) 2 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,44 mg

Sukkerarter i Mælkekefir

Det samlede indhold af sukkerarter i Mælkekefir er 3,84 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mælkekefir
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,78 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Mælkekefir

Mælkekefir har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Mælkekefir skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mælkekefir er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mælkekefir hedder på engelsk Milk, cultured, kefir. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kefir.