Ernæringsdata for Mælkekefir

Energiindholdet i 100 gram Mælkekefir er 64 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 269 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3,5 g protein, 3,6 g fedt og 4,5 g kulhydrat.

  • Protein: 3,5 gram
  • Fedt: 3,6 gram
  • Kulhydrat: 4,5 gram

Af de 4,5 g kulhydrat er 4,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Mælkekefir er der 3,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mælkekefir. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mælkekefir er 3,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mælkekefir
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)269 KJ
Energi i kilokalorie64 kcal
Fedt i alt3,6 g
→ Mættede fedtsyrer2,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol14 mg
Kulhydrat i alt4,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,5 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand87,6 g (ml)

Vitaminer i Mælkekefir

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Kefir. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mælkekefir
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin31,9 RE
D-vitamin0,101 µg
→ D3 cholecalciferol0,101 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,092 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,092 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mælkekefir
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,045 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,203 mg
B3-vitamin0,087 NE
→ Niacin0,87 mg
→ Tryptofans bidrag0,783 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,31 mg
B6-vitamin0,038 mg
B8-vitamin, Biotin3,5 µg
B9-vitamin, Folat21 µg
B12-vitamin0,18 µg
C-vitamin0,3 mg

Mineraler i Mælkekefir

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mælkekefir
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk127 mg
Fosfor (P), Phosphor95 mg
Jern (Fe)0,05 mg
Jod (I)24,3 µg
Kalium (K)155 mg
Kobber (Cu)0,01 mg
Krom (Cr), Chrom0,052 µg
Magnesium (Mg)12,7 mg
Mangan (Mn)0,009 mg
Natrium (Na)49 mg
Nikkel (Ni)2 µg
Selen (Se)1,3 µg
Zink (Zn)0,44 mg

Sukkerarter i Mælkekefir

Det samlede indhold af sukkerarter i Mælkekefir er 3,84 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mælkekefir
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 3,78 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Mælkekefir

Mælkekefir har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Mælkekefir skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mælkekefir er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mælkekefir hedder på engelsk Milk, cultured, kefir. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kefir.