Ernæringsdata for Mælkeis
Energiindholdet i 100 gram Mælkeis er 140 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 587 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 3 g fedt og 24 g kulhydrat.
- Protein: 4 gram
- Fedt: 3 gram
- Kulhydrat: 24 gram
Af de 24 g kulhydrat er 24 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Mælkeis er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mælkeis. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Mælkeis er 4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 587 KJ |
Energi i kilokalorie | 140 kcal |
Fedt i alt | 3 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,9 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,1 g |
Kolesterol | 21 mg |
Kulhydrat i alt | 24 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 24 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 21,5 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 68,1 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Mælkeis
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Mælkeis. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 14 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,4 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,4 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,04 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,18 mg |
B3-vitamin | 0,1 NE |
→ Niacin | 1,03 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,933 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,02 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 2 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Mælkeis
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 140 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 100 mg |
Jern (Fe) | 0,2 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 180 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2 µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 0,008 mg |
Natrium (Na) | 80 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 0,2 µg |
Zink (Zn) | 0,4 mg |
Sukkerarter i Mælkeis
Det totale indhold af sukkerarter i Mælkeis er 21,5 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Mælkeis
Mælkeis har et glykæmisk indeks (GI) på 15. Hvilket betyder, at en potion Mælkeis forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 15 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Mælkeis er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Mælkeis hedder på engelsk Ice cream, dairy, (wholemilk based). Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mælkeis.