Ernæringsdata for Mælkeis

Energiindholdet i 100 gram Mælkeis er 140 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 587 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 4 g protein, 3 g fedt og 24 g kulhydrat.

  • Protein: 4 gram
  • Fedt: 3 gram
  • Kulhydrat: 24 gram

Af de 24 g kulhydrat er 24 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mælkeis er der 3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Mælkeis. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mælkeis er 4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Mælkeis
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 587 KJ
Energi i kilokalorie 140 kcal
Fedt i alt 3 g
→ Mættede fedtsyrer 1,9 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,1 g
Kolesterol 21 mg
Kulhydrat i alt 24 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 24 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 21,5 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 68,1 g (ml)

Vitaminer i Mælkeis

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Mælkeis. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mælkeis
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 14 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mælkeis
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,18 mg
B3-vitamin 0,1 NE
→ Niacin 1,03 mg
→ Tryptofans bidrag 0,933 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,02 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Mælkeis

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Mælkeis
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 140 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,2 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 180 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 13 mg
Mangan (Mn) 0,008 mg
Natrium (Na) 80 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,4 mg

Sukkerarter i Mælkeis

Det totale indhold af sukkerarter i Mælkeis er 21,5 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mælkeis
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mælkeis

Mælkeis har et glykæmisk indeks (GI) på 15. Hvilket betyder, at en potion Mælkeis forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 15 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mælkeis er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mælkeis hedder på engelsk Ice cream, dairy, (wholemilk based). Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Mælkeis.