Ernæringsdata for Mælkebøtteblade

Energiindholdet i 100 gram Mælkebøtteblade er 49 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 207 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 3 g protein, 1 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 3 gram
  • Fedt: 1 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 6,1 g tilgængeligt de overskydende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Mælkebøtteblade er der 1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Mælkebøtteblade. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Mælkebøtteblade er 3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Mælkebøtteblade
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 207 KJ
Energi i kilokalorie 49 kcal
Fedt i alt 1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 6,1 g
→ Kostfibre 1,9 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 85 g (ml)

Vitaminer i Mælkebøtteblade

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Mælkebøtte, blade, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Mælkebøtteblade
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 750 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Mælkebøtteblade
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,19 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,14 mg
B3-vitamin 0,8 NE
→ Niacin 0,8 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 40 mg

Mineraler i Mælkebøtteblade

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Mælkebøtteblade
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 150 mg
Fosfor (P), Phosphor mg
Jern (Fe) 3,1 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Mælkebøtteblade

Det totale indhold af sukkerarter i Mælkebøtteblade er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Mælkebøtteblade
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose 0 g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Mælkebøtteblade

Mælkebøtteblade har et glykæmisk indeks (GI) på 4. Hvilket betyder, at en potion Mælkebøtteblade forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 4 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Mælkebøtteblade er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Mælkebøtteblade hedder på engelsk Dandelion, leaves, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Mælkebøtte, blade, rå.