Ernæringsdata for Madlavningsfløde 18 %

Energiindholdet i 100 gram Madlavningsfløde 18 % er 188 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 785 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,7 g protein, 18 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2,7 gram
  • Fedt: 18 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Madlavningsfløde 18 % er der 18 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Madlavningsfløde 18 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Madlavningsfløde 18 % er 2,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Madlavningsfløde 18 %
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)785 KJ
Energi i kilokalorie188 kcal
Fedt i alt18 g
→ Mættede fedtsyrer11,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,5 g
Kolesterol59 mg
Kulhydrat i alt4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt4,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,6 g
Vand74,4 g (ml)

Vitaminer i Madlavningsfløde 18 %

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Fløde 18 %. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin160 RE
D-vitamin0,214 µg
→ D3 cholecalciferol0,214 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,459 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,459 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,035 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,17 mg
B3-vitamin0,07 NE
→ Niacin0,67 mg
→ Tryptofans bidrag0,6 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,32 mg
B6-vitamin0,04 mg
B8-vitamin, Biotin1,4 µg
B9-vitamin, Folat10 µg
B12-vitamin0,44 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Madlavningsfløde 18 %

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Madlavningsfløde 18 %
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk95 mg
Fosfor (P), Phosphor100 mg
Jern (Fe)0,04 mg
Jod (I)10,6 µg
Kalium (K)140 mg
Kobber (Cu)0,007 mg
Krom (Cr), Chrom0,052 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,007 mg
Natrium (Na)40 mg
Nikkel (Ni)0 µg
Selen (Se)1,3 µg
Zink (Zn)0,34 mg

Sukkerarter i Madlavningsfløde 18 %

Det totale indhold af sukkerarter i Madlavningsfløde 18 % er 3,9 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Madlavningsfløde 18 %
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 3,9 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Madlavningsfløde 18 %

Madlavningsfløde 18 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Madlavningsfløde 18 % giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Madlavningsfløde 18 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Madlavningsfløde 18 % er Cream, 18 % fat. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fløde 18 %.