Ernæringsdata for Madlavningsfløde 18 %

Energiindholdet i 100 gram Madlavningsfløde 18 % er 188 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 785 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,7 g protein, 18 g fedt og 4,3 g kulhydrat.

  • Protein: 2,7 gram
  • Fedt: 18 gram
  • Kulhydrat: 4,3 gram

Af de 4,3 g kulhydrat er 4,3 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Madlavningsfløde 18 % er der 18 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Madlavningsfløde 18 %. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Madlavningsfløde 18 % er 2,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 785 KJ
Energi i kilokalorie 188 kcal
Fedt i alt 18 g
→ Mættede fedtsyrer 11,7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 4,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 59 mg
Kulhydrat i alt 4,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 4,3 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,6 g
Vand 74,4 g (ml)

Vitaminer i Madlavningsfløde 18 %

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Fløde 18 %. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 160 RE
D-vitamin 0,214 µg
→ D3 cholecalciferol 0,214 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,459 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,459 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,035 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 0,07 NE
→ Niacin 0,67 mg
→ Tryptofans bidrag 0,6 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,32 mg
B6-vitamin 0,04 mg
B8-vitamin, Biotin 1,4 µg
B9-vitamin, Folat 10 µg
B12-vitamin 0,44 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Madlavningsfløde 18 %

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 95 mg
Fosfor (P), Phosphor 100 mg
Jern (Fe) 0,04 mg
Jod (I) 10,6 µg
Kalium (K) 140 mg
Kobber (Cu) 0,007 mg
Krom (Cr), Chrom 0,052 µg
Magnesium (Mg) 10 mg
Mangan (Mn) 0,007 mg
Natrium (Na) 40 mg
Nikkel (Ni) 0 µg
Selen (Se) 1,3 µg
Zink (Zn) 0,34 mg

Sukkerarter i Madlavningsfløde 18 %

Det totale indhold af sukkerarter i Madlavningsfløde 18 % er 3,9 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Madlavningsfløde 18 %
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 3,9 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Madlavningsfløde 18 %

Madlavningsfløde 18 % har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Madlavningsfløde 18 % giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Madlavningsfløde 18 % er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Madlavningsfløde 18 % er Cream, 18 % fat. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Fløde 18 %.