Ernæringsdata for Madeirasild
Energiindholdet i 100 gram Madeirasild er 231 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 966 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14 g protein, 16 g fedt og 8 g kulhydrat.
- Protein: 14 gram
- Fedt: 16 gram
- Kulhydrat: 8 gram
Af de 8 g kulhydrat er 8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Madeirasild er der 16 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Madeirasild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Madeirasild er 14 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 966 KJ |
Energi i kilokalorie | 231 kcal |
Fedt i alt | 16 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 60 mg |
Kulhydrat i alt | 8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 8 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 8 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 4 g |
Vand | 58 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Madeirasild
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sild, marineret, i madeirasauce. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 50 RE |
D-vitamin | 10,7 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,8 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,8 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,2 mg |
B3-vitamin | 5,3 NE |
→ Niacin | 5,3 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,1 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 1,8 µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Madeirasild
I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 150 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 250 mg |
Jern (Fe) | 2 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 290 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 1180 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | mg |
Sukkerarter i Madeirasild
Det totale indhold af sukkerarter i Madeirasild er 8 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Madeirasild
Madeirasild har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Madeirasild giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Madeirasild er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Madeirasild hedder på engelsk Herring, pickled, in madeira sauce, canned. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sild, marineret, i madeirasauce.