Ernæringsdata for Madeirasild

Energiindholdet i 100 gram Madeirasild er 231 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 966 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14 g protein, 16 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 14 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Madeirasild er der 16 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Madeirasild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Madeirasild er 14 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Madeirasild
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)966 KJ
Energi i kilokalorie231 kcal
Fedt i alt16 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol60 mg
Kulhydrat i alt8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt8 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker8 g
Alkohol0 g
Aske4 g
Vand58 g (ml)

Vitaminer i Madeirasild

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sild, marineret, i madeirasauce. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Madeirasild
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin50 RE
D-vitamin10,7 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,8 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Madeirasild
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin5,3 NE
→ Niacin5,3 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,1 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat1,8 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Madeirasild

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Madeirasild
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk150 mg
Fosfor (P), Phosphor250 mg
Jern (Fe)2 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)290 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)1180 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Madeirasild

Det totale indhold af sukkerarter i Madeirasild er 8 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Madeirasild
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Madeirasild

Madeirasild har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Madeirasild giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Madeirasild er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Madeirasild hedder på engelsk Herring, pickled, in madeira sauce, canned. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sild, marineret, i madeirasauce.