Ernæringsdata for Madeirasild

Energiindholdet i 100 gram Madeirasild er 231 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 966 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 14 g protein, 16 g fedt og 8 g kulhydrat.

  • Protein: 14 gram
  • Fedt: 16 gram
  • Kulhydrat: 8 gram

Af de 8 g kulhydrat er 8 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Madeirasild er der 16 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Madeirasild. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Madeirasild er 14 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Madeirasild
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 966 KJ
Energi i kilokalorie 231 kcal
Fedt i alt 16 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 60 mg
Kulhydrat i alt 8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 8 g
Alkohol 0 g
Aske 4 g
Vand 58 g (ml)

Vitaminer i Madeirasild

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Sild, marineret, i madeirasauce. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Madeirasild
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 50 RE
D-vitamin 10,7 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,8 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,8 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Madeirasild
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 5,3 NE
→ Niacin 5,3 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,1 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 1,8 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Madeirasild

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at vedligeholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Madeirasild
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 150 mg
Fosfor (P), Phosphor 250 mg
Jern (Fe) 2 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 290 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1180 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) mg

Sukkerarter i Madeirasild

Det totale indhold af sukkerarter i Madeirasild er 8 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Madeirasild
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Madeirasild

Madeirasild har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Madeirasild giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Madeirasild er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Madeirasild hedder på engelsk Herring, pickled, in madeira sauce, canned. Det kan være en vigtig information hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Sild, marineret, i madeirasauce.