Ernæringsdata for Løg

Energiindholdet i 100 gram Løg er 46 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 191 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 1,6 g protein, 0,3 g fedt og 10 g kulhydrat.

  • Protein: 1,6 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 10 gram

Af de 10 g kulhydrat er 8,1 g tilgængeligt de overskydende 1,9 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Løg er der 0,3 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Løg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Løg er 1,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Løg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)191 KJ
Energi i kilokalorie46 kcal
Fedt i alt0,3 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,1 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt10 g
→ Kulhydrat tilgængeligt8,1 g
→ Kostfibre1,9 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,5 g
Vand87,7 g (ml)

Vitaminer i Løg

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Løg, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Løg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,5 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,07 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,07 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Løg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,041 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,015 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,517 mg
→ Tryptofans bidrag0,317 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,13 mg
B6-vitamin0,165 mg
B8-vitamin, Biotin0,9 µg
B9-vitamin, Folat36 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin8,19 mg

Mineraler i Løg

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Løg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk22,9 mg
Fosfor (P), Phosphor40,1 mg
Jern (Fe)0,33 mg
Jod (I)0,9 µg
Kalium (K)193 mg
Kobber (Cu)0,061 mg
Krom (Cr), Chrom0,7 µg
Magnesium (Mg)9,6 mg
Mangan (Mn)0,23 mg
Natrium (Na)2,9 mg
Nikkel (Ni)3,55 µg
Selen (Se)0,5 µg
Zink (Zn)0,16 mg

Sukkerarter i Løg

Det totale indhold af sukkerarter i Løg er 5,98 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Løg
SukkerartMængde
Fructose1,83 g
Glucose2,24 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose1,91 g

Glykæmisk indeks for Løg

Løg har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Det betyder, at en potion Løg giver en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Løg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Løg er Onion, raw. Det kan være en god information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Løg, rå.