Ernæringsdata for Linsespirer

Energiindholdet i 100 gram Linsespirer er 125 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 523 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 9 g protein, 0,6 g fedt og 22,1 g kulhydrat.

  • Protein: 9 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 22,1 gram

Af de 22,1 g kulhydrat er 19 g tilgængeligt de tilbageværende 3,1 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Linsespirer er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Linsespirer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Linsespirer er 9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Linsespirer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 523 KJ
Energi i kilokalorie 125 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 22,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 19 g
→ Kostfibre 3,1 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 67,3 g (ml)

Vitaminer i Linsespirer

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Linsespirer, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt bestanddel af en sund kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Linsespirer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 2,5 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Linsespirer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,228 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,128 mg
B3-vitamin 1,13 NE
→ Niacin 1,13 mg
→ Tryptofans bidrag 0 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,578 mg
B6-vitamin 0,19 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 100 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 16,5 mg

Mineraler i Linsespirer

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Linsespirer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 173 mg
Jern (Fe) 3,21 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 322 mg
Kobber (Cu) 0,352 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 37 mg
Mangan (Mn) 0,506 mg
Natrium (Na) 11 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,51 mg

Sukkerarter i Linsespirer

Det samlede indhold af sukkerarter i Linsespirer er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Linsespirer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Linsespirer

Linsespirer har et glykæmisk indeks (GI) på 6. Hvilket medfører, at en potion Linsespirer giver en blodsukkerrespons, som svarer til 6 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Linsespirer er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Linsespirer Lentils, sprouted, raw. Det kan være en vigtig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Linsespirer, rå.