Ernæringsdata for Langæg

Energiindholdet i 100 gram Langæg er 138 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 579 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12 g protein, 10 g fedt og 0,3 g kulhydrat.

  • Protein: 12 gram
  • Fedt: 10 gram
  • Kulhydrat: 0,3 gram

Af de 0,3 g kulhydrat er 0,3 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Langæg er der 10 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Langæg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Langæg er 12 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Langæg
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)579 KJ
Energi i kilokalorie138 kcal
Fedt i alt10 g
→ Mættede fedtsyrer3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,3 g
Kolesterol548 mg
Kulhydrat i alt0,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,3 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand76,8 g (ml)

Vitaminer i Langæg

I listen nedenfor ses vitaminindholdet i Æg, langæg, kogt, dybfrost (DANÆG). Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Langæg
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin156 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Langæg
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,074 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,286 mg
B3-vitamin0,1 NE
→ Niacin3,27 mg
→ Tryptofans bidrag3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,73 mg
B6-vitamin0,114 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat49 µg
B12-vitamin1,3 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Langæg

I listen nedenfor ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Langæg
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk56 mg
Fosfor (P), Phosphor180 mg
Jern (Fe)2,1 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)130 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)12 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)138 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)1,44 mg

Sukkerarter i Langæg

Det samlede indhold af sukkerarter i Langæg er g. I listen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Langæg
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Langæg

Langæg har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Langæg forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Langæg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Langæg hedder på engelsk Egg, hen, whole, boiled, frozen. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, langæg, kogt, dybfrost (DANÆG).