Ernæringsdata for Lammerullepølse

Energiindholdet i 100 gram Lammerullepølse er 358 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1498 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19 g protein, 31,7 g fedt og 0,1 g kulhydrat.

  • Protein: 19 gram
  • Fedt: 31,7 gram
  • Kulhydrat: 0,1 gram

Af de 0,1 g kulhydrat er 0,1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Lammerullepølse er der 31,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenunder ses fordelingen af fedt i Lammerullepølse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Lammerullepølse er 19 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Lammerullepølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1498 KJ
Energi i kilokalorie 358 kcal
Fedt i alt 31,7 g
→ Mættede fedtsyrer 15,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 12 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,5 g
Kolesterol 82 mg
Kulhydrat i alt 0,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,1 g
Vand 47,1 g (ml)

Vitaminer i Lammerullepølse

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Rullepølse, lammekød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Lammerullepølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 45 RE
D-vitamin 0,842 µg
→ D3 cholecalciferol 0,232 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,7 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,7 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Lammerullepølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,18 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,3 mg
B3-vitamin 4,3 NE
→ Niacin 7,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,55 mg
B6-vitamin 0,2 mg
B8-vitamin, Biotin 1 µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 1,2 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Lammerullepølse

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Lammerullepølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 20 mg
Fosfor (P), Phosphor 130 mg
Jern (Fe) 2,06 mg
Jod (I) 0,7 µg
Kalium (K) 213 mg
Kobber (Cu) 0,13 mg
Krom (Cr), Chrom 2,12 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,01 mg
Natrium (Na) 588 mg
Nikkel (Ni) 6,9 µg
Selen (Se) 6,05 µg
Zink (Zn) 3,2 mg

Sukkerarter i Lammerullepølse

Det totale indhold af sukkerarter i Lammerullepølse er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Lammerullepølse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Lammerullepølse

Lammerullepølse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Lammerullepølse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Lammerullepølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Lammerullepølse Lamb, flank, spiced, cooked. Det kan være en vigtig viden hvis du for eksempel anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Rullepølse, lammekød.