Ernæringsdata for Lammebrissel

Energiindholdet i 100 gram Lammebrissel er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 549 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 15,3 g protein, 7,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 15,3 gram
  • Fedt: 7,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Lammebrissel er der 7,8 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Lammebrissel. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Lammebrissel er 15,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Lammebrissel
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 549 KJ
Energi i kilokalorie 131 kcal
Fedt i alt 7,8 g
→ Mættede fedtsyrer 3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,3 g
Kolesterol 260 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 75,5 g (ml)

Vitaminer i Lammebrissel

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Lammebrissel, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en god diæt, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Lammebrissel
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,04 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,04 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Lammebrissel
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,095 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 4,2 NE
→ Niacin 7,53 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1 mg
B6-vitamin 0,03 mg
B8-vitamin, Biotin 3 µg
B9-vitamin, Folat 13 µg
B12-vitamin 3,2 µg
C-vitamin 58 mg

Mineraler i Lammebrissel

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Lammebrissel
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 3 mg
Fosfor (P), Phosphor 400 mg
Jern (Fe) 0,97 mg
Jod (I) 1,8 µg
Kalium (K) 339 mg
Kobber (Cu) 0,2 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 6,2 mg
Mangan (Mn) 0,082 mg
Natrium (Na) 62 mg
Nikkel (Ni) 10 µg
Selen (Se) 6 µg
Zink (Zn) 1,9 mg

Sukkerarter i Lammebrissel

Det samlede indhold af sukkerarter i Lammebrissel er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Lammebrissel
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Lammebrissel

Lammebrissel har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Lammebrissel skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Lammebrissel er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Lammebrissel Sweatbread, lamb, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Lammebrissel, rå.