Ernæringsdata for Laks på dåse

Energiindholdet i 100 gram Laks på dåse er 155 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 648 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,3 g protein, 8,2 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20,3 gram
  • Fedt: 8,2 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Laks på dåse er der 8,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Laks på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Laks på dåse er 20,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges derpå til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Laks på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 648 KJ
Energi i kilokalorie 155 kcal
Fedt i alt 8,2 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2 g
Kolesterol 90 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 2,6 g
Vand 68,9 g (ml)

Vitaminer i Laks på dåse

I tabellen nedenfor ses vitaminfordelingen i Laks, konserves. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Laks på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 90 RE
D-vitamin 13 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 1,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 1,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Laks på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,04 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,18 mg
B3-vitamin 7 NE
→ Niacin 10,8 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,55 mg
B6-vitamin 0,45 mg
B8-vitamin, Biotin 5 µg
B9-vitamin, Folat 12 µg
B12-vitamin 3,1 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Laks på dåse

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Laks på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 270 mg
Fosfor (P), Phosphor 440 mg
Jern (Fe) 0,45 mg
Jod (I) 30 µg
Kalium (K) 300 mg
Kobber (Cu) 0,038 mg
Krom (Cr), Chrom 1 µg
Magnesium (Mg) 42 mg
Mangan (Mn) 0,048 mg
Natrium (Na) 570 mg
Nikkel (Ni) 2,29 µg
Selen (Se) 42 µg
Zink (Zn) 0,7 mg

Sukkerarter i Laks på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Laks på dåse er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Laks på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Laks på dåse

Laks på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Laks på dåse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Laks på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Laks på dåse er Salmon, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. benytter en engelsksproget kogebog. Har du behov for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Laks, konserves.