Ernæringsdata for Kyllingepølse

Energiindholdet i 100 gram Kyllingepølse er 193 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 806 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,8 g protein, 15 g fedt og 2,1 g kulhydrat.

  • Protein: 12,8 gram
  • Fedt: 15 gram
  • Kulhydrat: 2,1 gram

Af de 2,1 g kulhydrat er 1,9 g tilgængeligt de overskydende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingepølse er der 15 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingepølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingepølse er 12,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingepølse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 806 KJ
Energi i kilokalorie 193 kcal
Fedt i alt 15 g
→ Mættede fedtsyrer 3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 6,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 3,5 g
Kolesterol 104 mg
Kulhydrat i alt 2,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,9 g
→ Kostfibre 0,2 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 3,2 g
Vand 66,9 g (ml)

Vitaminer i Kyllingepølse

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kyllingepølse, pålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingepølse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 52 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,71 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,71 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingepølse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,079 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,17 mg
B3-vitamin 4,9 NE
→ Niacin 6,57 mg
→ Tryptofans bidrag 1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,08 mg
B6-vitamin 0,15 mg
B8-vitamin, Biotin 9 µg
B9-vitamin, Folat 23 µg
B12-vitamin 0,99 µg
C-vitamin 23,3 mg

Mineraler i Kyllingepølse

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingepølse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 55,9 mg
Fosfor (P), Phosphor 229 mg
Jern (Fe) 1,82 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 223 mg
Kobber (Cu) 0,04 mg
Krom (Cr), Chrom 10,5 µg
Magnesium (Mg) 18,2 mg
Mangan (Mn) 0,04 mg
Natrium (Na) 999 mg
Nikkel (Ni) 3,8 µg
Selen (Se) 9,82 µg
Zink (Zn) 1,1 mg

Sukkerarter i Kyllingepølse

Det totale indhold af sukkerarter i Kyllingepølse er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingepølse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingepølse

Kyllingepølse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Kyllingepølse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingepølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingepølse hedder på engelsk Chicken, sausage. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kyllingepølse, pålæg.