Ernæringsdata for Kyllingepølse
Energiindholdet i 100 gram Kyllingepølse er 193 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 806 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,8 g protein, 15 g fedt og 2,1 g kulhydrat.
- Protein: 12,8 gram
- Fedt: 15 gram
- Kulhydrat: 2,1 gram
Af de 2,1 g kulhydrat er 1,9 g tilgængeligt de overskydende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kyllingepølse er der 15 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingepølse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kyllingepølse er 12,8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 806 KJ |
Energi i kilokalorie | 193 kcal |
Fedt i alt | 15 g |
→ Mættede fedtsyrer | 3,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 6,2 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 3,5 g |
Kolesterol | 104 mg |
Kulhydrat i alt | 2,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,9 g |
→ Kostfibre | 0,2 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,2 g |
Vand | 66,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kyllingepølse
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kyllingepølse, pålæg. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 52 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,71 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,71 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,079 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,17 mg |
B3-vitamin | 4,9 NE |
→ Niacin | 6,57 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,67 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,08 mg |
B6-vitamin | 0,15 mg |
B8-vitamin, Biotin | 9 µg |
B9-vitamin, Folat | 23 µg |
B12-vitamin | 0,99 µg |
C-vitamin | 23,3 mg |
Mineraler i Kyllingepølse
I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at bevare en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 55,9 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 229 mg |
Jern (Fe) | 1,82 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 223 mg |
Kobber (Cu) | 0,04 mg |
Krom (Cr), Chrom | 10,5 µg |
Magnesium (Mg) | 18,2 mg |
Mangan (Mn) | 0,04 mg |
Natrium (Na) | 999 mg |
Nikkel (Ni) | 3,8 µg |
Selen (Se) | 9,82 µg |
Zink (Zn) | 1,1 mg |
Sukkerarter i Kyllingepølse
Det totale indhold af sukkerarter i Kyllingepølse er g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kyllingepølse
Kyllingepølse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Kyllingepølse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kyllingepølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kyllingepølse hedder på engelsk Chicken, sausage. Det kan være en nyttig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kyllingepølse, pålæg.