Ernæringsdata for Kyllingelever

Energiindholdet i 100 gram Kyllingelever er 118 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 493 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,1 g protein, 4,1 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 19,1 gram
  • Fedt: 4,1 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingelever er der 4,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingelever er 19,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingelever
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 493 KJ
Energi i kilokalorie 118 kcal
Fedt i alt 4,1 g
→ Mættede fedtsyrer 1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,2 g
Kolesterol 345 mg
Kulhydrat i alt 1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 74,9 g (ml)

Vitaminer i Kyllingelever

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Lever, kylling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelever
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9373 RE
D-vitamin 0,21 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,35 mg
K-vitamin 80 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelever
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin 3,4 mg
B3-vitamin 10,2 NE
→ Niacin 15 mg
→ Tryptofans bidrag 4,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 6 mg
B6-vitamin 0,8 mg
B8-vitamin, Biotin 210 µg
B9-vitamin, Folat 2700 µg
B12-vitamin 21 µg
C-vitamin 23 mg

Mineraler i Kyllingelever

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingelever
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 8 mg
Fosfor (P), Phosphor 320 mg
Jern (Fe) 9,15 mg
Jod (I) 2,4 µg
Kalium (K) 255 mg
Kobber (Cu) 0,51 mg
Krom (Cr), Chrom 0,91 µg
Magnesium (Mg) 19 mg
Mangan (Mn) 0,255 mg
Natrium (Na) 67 mg
Nikkel (Ni) 2,1 µg
Selen (Se) 50,5 µg
Zink (Zn) 2,9 mg

Sukkerarter i Kyllingelever

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingelever er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingelever
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingelever

Kyllingelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Kyllingelever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kyllingelever Liver, broiler or fryer, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lever, kylling, rå.