Ernæringsdata for Kyllingelever

Energiindholdet i 100 gram Kyllingelever er 118 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 493 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,1 g protein, 4,1 g fedt og 1 g kulhydrat.

  • Protein: 19,1 gram
  • Fedt: 4,1 gram
  • Kulhydrat: 1 gram

Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingelever er der 4,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingelever er 19,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingelever
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)493 KJ
Energi i kilokalorie118 kcal
Fedt i alt4,1 g
→ Mættede fedtsyrer1,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,2 g
Kolesterol345 mg
Kulhydrat i alt1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,4 g
Vand74,9 g (ml)

Vitaminer i Kyllingelever

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Lever, kylling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelever
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin9373 RE
D-vitamin0,21 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,35 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,35 mg
K-vitamin80 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelever
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin3,4 mg
B3-vitamin10,2 NE
→ Niacin15 mg
→ Tryptofans bidrag4,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre6 mg
B6-vitamin0,8 mg
B8-vitamin, Biotin210 µg
B9-vitamin, Folat2700 µg
B12-vitamin21 µg
C-vitamin23 mg

Mineraler i Kyllingelever

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingelever
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8 mg
Fosfor (P), Phosphor320 mg
Jern (Fe)9,15 mg
Jod (I)2,4 µg
Kalium (K)255 mg
Kobber (Cu)0,51 mg
Krom (Cr), Chrom0,91 µg
Magnesium (Mg)19 mg
Mangan (Mn)0,255 mg
Natrium (Na)67 mg
Nikkel (Ni)2,1 µg
Selen (Se)50,5 µg
Zink (Zn)2,9 mg

Sukkerarter i Kyllingelever

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingelever er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingelever
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingelever

Kyllingelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Kyllingelever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kyllingelever Liver, broiler or fryer, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lever, kylling, rå.