Ernæringsdata for Kyllingelever
Energiindholdet i 100 gram Kyllingelever er 118 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 493 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 19,1 g protein, 4,1 g fedt og 1 g kulhydrat.
- Protein: 19,1 gram
- Fedt: 4,1 gram
- Kulhydrat: 1 gram
Af de 1 g kulhydrat er 1 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kyllingelever er der 4,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kyllingelever er 19,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes derpå til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 493 KJ |
Energi i kilokalorie | 118 kcal |
Fedt i alt | 4,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,2 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,6 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,2 g |
Kolesterol | 345 mg |
Kulhydrat i alt | 1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,4 g |
Vand | 74,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kyllingelever
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Lever, kylling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig kost, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 9373 RE |
D-vitamin | 0,21 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,35 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,35 mg |
K-vitamin | 80 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,48 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 3,4 mg |
B3-vitamin | 10,2 NE |
→ Niacin | 15 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,83 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 6 mg |
B6-vitamin | 0,8 mg |
B8-vitamin, Biotin | 210 µg |
B9-vitamin, Folat | 2700 µg |
B12-vitamin | 21 µg |
C-vitamin | 23 mg |
Mineraler i Kyllingelever
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 320 mg |
Jern (Fe) | 9,15 mg |
Jod (I) | 2,4 µg |
Kalium (K) | 255 mg |
Kobber (Cu) | 0,51 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,91 µg |
Magnesium (Mg) | 19 mg |
Mangan (Mn) | 0,255 mg |
Natrium (Na) | 67 mg |
Nikkel (Ni) | 2,1 µg |
Selen (Se) | 50,5 µg |
Zink (Zn) | 2,9 mg |
Sukkerarter i Kyllingelever
Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingelever er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kyllingelever
Kyllingelever har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Kyllingelever skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kyllingelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kyllingelever Liver, broiler or fryer, raw. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du brug for at søge viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Lever, kylling, rå.