Ernæringsdata for Kyllingelår med skind

Energiindholdet i 100 gram Kyllingelår med skind er 156 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 651 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,9 g protein, 8,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,9 gram
  • Fedt: 8,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingelår med skind er der 8,9 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kyllingelår med skind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingelår med skind er 18,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingelår med skind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 651 KJ
Energi i kilokalorie 156 kcal
Fedt i alt 8,9 g
→ Mættede fedtsyrer 2,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3,6 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2 g
Kolesterol 84 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,4 g
Vand 71 g (ml)

Vitaminer i Kyllingelår med skind

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kylling, lår, kød og skind, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelår med skind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 42 RE
D-vitamin 1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingelår med skind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 5,4 NE
→ Niacin 8,73 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,26 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 0,3 µg
C-vitamin 2 mg

Mineraler i Kyllingelår med skind

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingelår med skind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 9 mg
Fosfor (P), Phosphor 172 mg
Jern (Fe) 1,8 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 192 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 20 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) 0,3 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,6 mg

Sukkerarter i Kyllingelår med skind

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingelår med skind er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingelår med skind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingelår med skind

Kyllingelår med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kyllingelår med skind skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingelår med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingelår med skind hedder på engelsk Chicken, drumstick, flesh and skin, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Kylling, lår, kød og skind, rå.