Ernæringsdata for Kyllingekråse
Energiindholdet i 100 gram Kyllingekråse er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,2 g protein, 4,2 g fedt og 0,6 g kulhydrat.
- Protein: 18,2 gram
- Fedt: 4,2 gram
- Kulhydrat: 0,6 gram
Af de 0,6 g kulhydrat er 0,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kyllingekråse er der 4,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kyllingekråse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kyllingekråse er 18,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 475 KJ |
Energi i kilokalorie | 114 kcal |
Fedt i alt | 4,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 240 mg |
Kulhydrat i alt | 0,6 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,6 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 76,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kyllingekråse
I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Kråse, kylling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 65 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,2 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,2 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,09 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,05 mg |
B3-vitamin | 4,5 NE |
→ Niacin | 7,5 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,631 mg |
B6-vitamin | 0,12 mg |
B8-vitamin, Biotin | 1 µg |
B9-vitamin, Folat | 38 µg |
B12-vitamin | 0,6 µg |
C-vitamin | 3,7 mg |
Mineraler i Kyllingekråse
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 11 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 148 mg |
Jern (Fe) | 2,49 mg |
Jod (I) | 0,4 µg |
Kalium (K) | 188 mg |
Kobber (Cu) | 0,116 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 0,055 mg |
Natrium (Na) | 69 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 2,72 mg |
Sukkerarter i Kyllingekråse
Det totale indhold af sukkerarter i Kyllingekråse er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kyllingekråse
Kyllingekråse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kyllingekråse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kyllingekråse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Kyllingekråse er Gizzard, chicken, raw. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kråse, kylling, rå.