Ernæringsdata for Kyllingekråse

Energiindholdet i 100 gram Kyllingekråse er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,2 g protein, 4,2 g fedt og 0,6 g kulhydrat.

  • Protein: 18,2 gram
  • Fedt: 4,2 gram
  • Kulhydrat: 0,6 gram

Af de 0,6 g kulhydrat er 0,6 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingekråse er der 4,2 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kyllingekråse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingekråse er 18,2 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingekråse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)475 KJ
Energi i kilokalorie114 kcal
Fedt i alt4,2 g
→ Mættede fedtsyrer1,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,9 g
Kolesterol240 mg
Kulhydrat i alt0,6 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0,6 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand76,2 g (ml)

Vitaminer i Kyllingekråse

I listen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Kråse, kylling, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekråse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin65 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekråse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,09 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,05 mg
B3-vitamin4,5 NE
→ Niacin7,5 mg
→ Tryptofans bidrag3 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,631 mg
B6-vitamin0,12 mg
B8-vitamin, Biotin1 µg
B9-vitamin, Folat38 µg
B12-vitamin0,6 µg
C-vitamin3,7 mg

Mineraler i Kyllingekråse

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingekråse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor148 mg
Jern (Fe)2,49 mg
Jod (I)0,4 µg
Kalium (K)188 mg
Kobber (Cu)0,116 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)13 mg
Mangan (Mn)0,055 mg
Natrium (Na)69 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)2,72 mg

Sukkerarter i Kyllingekråse

Det totale indhold af sukkerarter i Kyllingekråse er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingekråse
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingekråse

Kyllingekråse har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Kyllingekråse forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingekråse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kyllingekråse er Gizzard, chicken, raw. Det kan være en god information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kråse, kylling, rå.