Ernæringsdata for Kyllingekød

Energiindholdet i 100 gram Kyllingekød er 132 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 551 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 5,7 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 5,7 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingekød er der 5,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingekød er 20 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingekød
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)551 KJ
Energi i kilokalorie132 kcal
Fedt i alt5,7 g
→ Mættede fedtsyrer1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,5 g
Kolesterol70 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand74 g (ml)

Vitaminer i Kyllingekød

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Kylling, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekød
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin16 RE
D-vitamin0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,29 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,29 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekød
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,096 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,158 mg
B3-vitamin8,24 NE
→ Niacin11,7 mg
→ Tryptofans bidrag3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,06 mg
B6-vitamin0,39 mg
B8-vitamin, Biotin2 µg
B9-vitamin, Folat21,2 µg
B12-vitamin0,42 µg
C-vitamin2,3 mg

Mineraler i Kyllingekød

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingekød
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor173 mg
Jern (Fe)0,578 mg
Jod (I)0,4 µg
Kalium (K)281 mg
Kobber (Cu)0,036 mg
Krom (Cr), Chrom0,9 µg
Magnesium (Mg)24,2 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)76 mg
Nikkel (Ni)3,6 µg
Selen (Se)12,4 µg
Zink (Zn)0,971 mg

Sukkerarter i Kyllingekød

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingekød er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingekød
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Kyllingekød

Kyllingekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kyllingekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingekød hedder på engelsk Chicken, flesh only, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kylling, kød, rå.