Ernæringsdata for Kyllingekød

Energiindholdet i 100 gram Kyllingekød er 132 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 551 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20 g protein, 5,7 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 20 gram
  • Fedt: 5,7 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingekød er der 5,7 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Kyllingekød. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingekød er 20 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 551 KJ
Energi i kilokalorie 132 kcal
Fedt i alt 5,7 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,5 g
Kolesterol 70 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 74 g (ml)

Vitaminer i Kyllingekød

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Kylling, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 16 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,29 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,29 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,096 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,158 mg
B3-vitamin 8,24 NE
→ Niacin 11,7 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,06 mg
B6-vitamin 0,39 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 21,2 µg
B12-vitamin 0,42 µg
C-vitamin 2,3 mg

Mineraler i Kyllingekød

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 173 mg
Jern (Fe) 0,578 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 281 mg
Kobber (Cu) 0,036 mg
Krom (Cr), Chrom 0,9 µg
Magnesium (Mg) 24,2 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) 3,6 µg
Selen (Se) 12,4 µg
Zink (Zn) 0,971 mg

Sukkerarter i Kyllingekød

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingekød er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kyllingekød

Kyllingekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kyllingekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingekød hedder på engelsk Chicken, flesh only, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en engelsksproget kogebog. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kylling, kød, rå.