Ernæringsdata for Kyllingebryst med skind

Energiindholdet i 100 gram Kyllingebryst med skind er 148 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 621 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 6,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,5 gram
  • Fedt: 6,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingebryst med skind er der 6,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kyllingebryst med skind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingebryst med skind er 21,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingebryst med skind
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)621 KJ
Energi i kilokalorie148 kcal
Fedt i alt6,9 g
→ Mættede fedtsyrer2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,5 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,5 g
Vand70 g (ml)

Vitaminer i Kyllingebryst med skind

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kylling, bryst, kød og skind, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingebryst med skind
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin24 RE
D-vitamin1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingebryst med skind
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,09 mg
B3-vitamin9,9 NE
→ Niacin13,6 mg
→ Tryptofans bidrag3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,53 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat4 µg
B12-vitamin0,34 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Kyllingebryst med skind

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingebryst med skind
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor198 mg
Jern (Fe)0,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)220 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)25 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)63 mg
Nikkel (Ni)0,3 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn)0,8 mg

Sukkerarter i Kyllingebryst med skind

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingebryst med skind er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingebryst med skind
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingebryst med skind

Kyllingebryst med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kyllingebryst med skind skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingebryst med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingebryst med skind hedder på engelsk Chicken, breast, flesh and skin, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kylling, bryst, kød og skind, rå.