Ernæringsdata for Kyllingebryst med skind

Energiindholdet i 100 gram Kyllingebryst med skind er 148 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 621 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,5 g protein, 6,9 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,5 gram
  • Fedt: 6,9 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kyllingebryst med skind er der 6,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kyllingebryst med skind. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kyllingebryst med skind er 21,5 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kyllingebryst med skind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 621 KJ
Energi i kilokalorie 148 kcal
Fedt i alt 6,9 g
→ Mættede fedtsyrer 2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,5 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,5 g
Vand 70 g (ml)

Vitaminer i Kyllingebryst med skind

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kylling, bryst, kød og skind, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kyllingebryst med skind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 24 RE
D-vitamin 1,5 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kyllingebryst med skind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,09 mg
B3-vitamin 9,9 NE
→ Niacin 13,6 mg
→ Tryptofans bidrag 3,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,53 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 4 µg
B12-vitamin 0,34 µg
C-vitamin 1 mg

Mineraler i Kyllingebryst med skind

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en sund krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kyllingebryst med skind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 198 mg
Jern (Fe) 0,9 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 220 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 25 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 63 mg
Nikkel (Ni) 0,3 µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,8 mg

Sukkerarter i Kyllingebryst med skind

Det samlede indhold af sukkerarter i Kyllingebryst med skind er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kyllingebryst med skind
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kyllingebryst med skind

Kyllingebryst med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kyllingebryst med skind skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kyllingebryst med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kyllingebryst med skind hedder på engelsk Chicken, breast, flesh and skin, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kylling, bryst, kød og skind, rå.