Ernæringsdata for Kylling med skind

Energiindholdet i 100 gram Kylling med skind er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 756 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,8 g protein, 11,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,8 gram
  • Fedt: 11,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kylling med skind er der 11,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kylling med skind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kylling med skind er 18,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kylling med skind
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 756 KJ
Energi i kilokalorie 181 kcal
Fedt i alt 11,8 g
→ Mættede fedtsyrer 3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 4,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,6 g
Kolesterol 75 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,9 g
Vand 69,6 g (ml)

Vitaminer i Kylling med skind

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kylling, kød og skind, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kylling med skind
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 9 RE
D-vitamin 0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kylling med skind
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,092 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,145 mg
B3-vitamin 8 NE
→ Niacin 11,3 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,2 mg
B6-vitamin 0,364 mg
B8-vitamin, Biotin 2 µg
B9-vitamin, Folat 23,6 µg
B12-vitamin 0,43 µg
C-vitamin 1,6 mg

Mineraler i Kylling med skind

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kylling med skind
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 147 mg
Jern (Fe) 0,585 mg
Jod (I) 0,4 µg
Kalium (K) 281 mg
Kobber (Cu) 0,036 mg
Krom (Cr), Chrom 3,8 µg
Magnesium (Mg) 22,4 mg
Mangan (Mn) 0,014 mg
Natrium (Na) 76 mg
Nikkel (Ni) 0,3 µg
Selen (Se) 12,4 µg
Zink (Zn) 0,916 mg

Sukkerarter i Kylling med skind

Det totale indhold af sukkerarter i Kylling med skind er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kylling med skind
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kylling med skind

Kylling med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kylling med skind forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kylling med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kylling med skind Chicken, flesh and skin, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kylling, kød og skind, rå.