Ernæringsdata for Kylling med skind

Energiindholdet i 100 gram Kylling med skind er 181 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 756 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,8 g protein, 11,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,8 gram
  • Fedt: 11,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kylling med skind er der 11,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kylling med skind. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kylling med skind er 18,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kylling med skind
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)756 KJ
Energi i kilokalorie181 kcal
Fedt i alt11,8 g
→ Mættede fedtsyrer3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer4,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer2,6 g
Kolesterol75 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,9 g
Vand69,6 g (ml)

Vitaminer i Kylling med skind

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kylling, kød og skind, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kylling med skind
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin9 RE
D-vitamin0,2 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,2 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,2 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kylling med skind
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,092 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,145 mg
B3-vitamin8 NE
→ Niacin11,3 mg
→ Tryptofans bidrag3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre1,2 mg
B6-vitamin0,364 mg
B8-vitamin, Biotin2 µg
B9-vitamin, Folat23,6 µg
B12-vitamin0,43 µg
C-vitamin1,6 mg

Mineraler i Kylling med skind

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kylling med skind
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk11 mg
Fosfor (P), Phosphor147 mg
Jern (Fe)0,585 mg
Jod (I)0,4 µg
Kalium (K)281 mg
Kobber (Cu)0,036 mg
Krom (Cr), Chrom3,8 µg
Magnesium (Mg)22,4 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)76 mg
Nikkel (Ni)0,3 µg
Selen (Se)12,4 µg
Zink (Zn)0,916 mg

Sukkerarter i Kylling med skind

Det totale indhold af sukkerarter i Kylling med skind er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kylling med skind
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Kylling med skind

Kylling med skind har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Kylling med skind forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kylling med skind er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kylling med skind Chicken, flesh and skin, raw. Det kan være en nyttig viden hvis du for eksempel benytter en engelsksproget opskrift. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kylling, kød og skind, rå.