Ernæringsdata for Krabbekløer

Energiindholdet i 100 gram Krabbekløer er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,9 g protein, 1,8 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 22,9 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Krabbekløer er der 1,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Krabbekløer. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Krabbekløer er 22,9 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Krabbekløer
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 475 KJ
Energi i kilokalorie 114 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 78 mg
Kulhydrat i alt 1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 72,4 g (ml)

Vitaminer i Krabbekløer

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Krabbekløer, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Krabbekløer
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 650 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Krabbekløer
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,395 mg
B3-vitamin 1,7 NE
→ Niacin 6,03 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,71 mg
B6-vitamin 0,3 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 13,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Krabbekløer

I listen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Krabbekløer
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 120 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 3,5 mg
Jod (I) 60 µg
Kalium (K) 152 mg
Kobber (Cu) 0,44 mg
Krom (Cr), Chrom 5,6 µg
Magnesium (Mg) 51 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 215 mg
Nikkel (Ni) 5,2 µg
Selen (Se) 82 µg
Zink (Zn) 11,9 mg

Sukkerarter i Krabbekløer

Det totale indhold af sukkerarter i Krabbekløer er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Krabbekløer
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Krabbekløer

Krabbekløer har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Krabbekløer forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Krabbekløer er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Krabbekløer Crab claws, meat, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Krabbekløer, rå.