Ernæringsdata for Krabbekløer på dåse

Energiindholdet i 100 gram Krabbekløer på dåse er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,9 g protein, 1,8 g fedt og 1,1 g kulhydrat.

  • Protein: 22,9 gram
  • Fedt: 1,8 gram
  • Kulhydrat: 1,1 gram

Af de 1,1 g kulhydrat er 1,1 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Krabbekløer på dåse er der 1,8 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Krabbekløer på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Krabbekløer på dåse er 22,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Krabbekløer på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 475 KJ
Energi i kilokalorie 114 kcal
Fedt i alt 1,8 g
→ Mættede fedtsyrer 0,2 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,6 g
Kolesterol 78 mg
Kulhydrat i alt 1,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 1,1 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,9 g
Vand 72,4 g (ml)

Vitaminer i Krabbekløer på dåse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Krabbekløer, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Krabbekløer på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 650 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 2,4 a-TE
→ Alfa-tokoferol 2,4 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Krabbekløer på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,05 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,395 mg
B3-vitamin 1,7 NE
→ Niacin 6,03 mg
→ Tryptofans bidrag 4,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,71 mg
B6-vitamin 0,3 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 20 µg
B12-vitamin 13,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Krabbekløer på dåse

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at opretholde en sund krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Krabbekløer på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 120 mg
Fosfor (P), Phosphor 220 mg
Jern (Fe) 3,5 mg
Jod (I) 60 µg
Kalium (K) 110 mg
Kobber (Cu) 0,44 mg
Krom (Cr), Chrom 4,88 µg
Magnesium (Mg) 32 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 1000 mg
Nikkel (Ni) 3,2 µg
Selen (Se) 31 µg
Zink (Zn) 11,9 mg

Sukkerarter i Krabbekløer på dåse

Det totale indhold af sukkerarter i Krabbekløer på dåse er 0 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Krabbekløer på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Krabbekløer på dåse

Krabbekløer på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det vil sige, at en potion Krabbekløer på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Krabbekløer på dåse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Krabbekløer på dåse Crab claws, meat, canned. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Krabbekløer, konserves.