Ernæringsdata for Kogte muslinger
Energiindholdet i 100 gram Kogte muslinger er 167 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 697 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,8 g protein, 4,5 g fedt og 7,4 g kulhydrat.
- Protein: 23,8 gram
- Fedt: 4,5 gram
- Kulhydrat: 7,4 gram
Af de 7,4 g kulhydrat er 7,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogte muslinger er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte muslinger. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogte muslinger er 23,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 697 KJ |
Energi i kilokalorie | 167 kcal |
Fedt i alt | 4,5 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,1 g |
Kolesterol | 38 mg |
Kulhydrat i alt | 7,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 7,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,2 g |
Vand | 61,2 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogte muslinger
I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Musling, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 84 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 3,5 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 3,5 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,2 mg |
B3-vitamin | 1,6 NE |
→ Niacin | 6,77 mg |
→ Tryptofans bidrag | 5,17 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,096 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 41,8 µg |
B12-vitamin | 10,2 µg |
C-vitamin | 4 mg |
Mineraler i Kogte muslinger
I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 30 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 145 mg |
Jern (Fe) | 7,7 mg |
Jod (I) | 140 µg |
Kalium (K) | 145 mg |
Kobber (Cu) | 0,22 mg |
Krom (Cr), Chrom | 25,6 µg |
Magnesium (Mg) | 39 mg |
Mangan (Mn) | 0,23 mg |
Natrium (Na) | 582 mg |
Nikkel (Ni) | 57,8 µg |
Selen (Se) | 46 µg |
Zink (Zn) | 3,4 mg |
Sukkerarter i Kogte muslinger
Det samlede indhold af sukkerarter i Kogte muslinger er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogte muslinger
Kogte muslinger har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Kogte muslinger skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Kogte muslinger er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Kogte muslinger er Mussels, boiled. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Musling, kogt.