Ernæringsdata for Kogte muslinger

Energiindholdet i 100 gram Kogte muslinger er 167 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 697 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,8 g protein, 4,5 g fedt og 7,4 g kulhydrat.

  • Protein: 23,8 gram
  • Fedt: 4,5 gram
  • Kulhydrat: 7,4 gram

Af de 7,4 g kulhydrat er 7,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogte muslinger er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte muslinger. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogte muslinger er 23,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogte muslinger
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 697 KJ
Energi i kilokalorie 167 kcal
Fedt i alt 4,5 g
→ Mættede fedtsyrer 0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol 38 mg
Kulhydrat i alt 7,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 7,4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,2 g
Vand 61,2 g (ml)

Vitaminer i Kogte muslinger

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Musling, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogte muslinger
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 84 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 3,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol 3,5 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogte muslinger
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,2 mg
B3-vitamin 1,6 NE
→ Niacin 6,77 mg
→ Tryptofans bidrag 5,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,096 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 41,8 µg
B12-vitamin 10,2 µg
C-vitamin 4 mg

Mineraler i Kogte muslinger

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogte muslinger
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 30 mg
Fosfor (P), Phosphor 145 mg
Jern (Fe) 7,7 mg
Jod (I) 140 µg
Kalium (K) 145 mg
Kobber (Cu) 0,22 mg
Krom (Cr), Chrom 25,6 µg
Magnesium (Mg) 39 mg
Mangan (Mn) 0,23 mg
Natrium (Na) 582 mg
Nikkel (Ni) 57,8 µg
Selen (Se) 46 µg
Zink (Zn) 3,4 mg

Sukkerarter i Kogte muslinger

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogte muslinger er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogte muslinger
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogte muslinger

Kogte muslinger har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Kogte muslinger skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogte muslinger er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kogte muslinger er Mussels, boiled. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Musling, kogt.