Ernæringsdata for Kogte muslinger

Energiindholdet i 100 gram Kogte muslinger er 167 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 697 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 23,8 g protein, 4,5 g fedt og 7,4 g kulhydrat.

  • Protein: 23,8 gram
  • Fedt: 4,5 gram
  • Kulhydrat: 7,4 gram

Af de 7,4 g kulhydrat er 7,4 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogte muslinger er der 4,5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogte muslinger. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogte muslinger er 23,8 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogte muslinger
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)697 KJ
Energi i kilokalorie167 kcal
Fedt i alt4,5 g
→ Mættede fedtsyrer0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1 g
→ Flerumættede fedtsyrer1,1 g
Kolesterol38 mg
Kulhydrat i alt7,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt7,4 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,2 g
Vand61,2 g (ml)

Vitaminer i Kogte muslinger

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Musling, kogt. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogte muslinger
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin84 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin3,5 a-TE
→ Alfa-tokoferol3,5 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogte muslinger
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin1,6 NE
→ Niacin6,77 mg
→ Tryptofans bidrag5,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,096 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat41,8 µg
B12-vitamin10,2 µg
C-vitamin4 mg

Mineraler i Kogte muslinger

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogte muslinger
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk30 mg
Fosfor (P), Phosphor145 mg
Jern (Fe)7,7 mg
Jod (I)140 µg
Kalium (K)145 mg
Kobber (Cu)0,22 mg
Krom (Cr), Chrom25,6 µg
Magnesium (Mg)39 mg
Mangan (Mn)0,23 mg
Natrium (Na)582 mg
Nikkel (Ni)57,8 µg
Selen (Se)46 µg
Zink (Zn)3,4 mg

Sukkerarter i Kogte muslinger

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogte muslinger er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogte muslinger
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogte muslinger

Kogte muslinger har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Kogte muslinger skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogte muslinger er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kogte muslinger er Mussels, boiled. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du brug for at søge data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Musling, kogt.