Ernæringsdata for Kogt wienerpølse

Energiindholdet i 100 gram Kogt wienerpølse er 251 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1049 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,7 g protein, 21,2 g fedt og 3 g kulhydrat.

  • Protein: 12,7 gram
  • Fedt: 21,2 gram
  • Kulhydrat: 3 gram

Af de 3 g kulhydrat er 2,8 g tilgængeligt de resterende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt wienerpølse er der 21,2 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kogt wienerpølse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt wienerpølse er 12,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt wienerpølse
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1049 KJ
Energi i kilokalorie251 kcal
Fedt i alt21,2 g
→ Mættede fedtsyrer7,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer9,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer2,1 g
Kolesterol53 mg
Kulhydrat i alt3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt2,8 g
→ Kostfibre0,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske3,5 g
Vand59,6 g (ml)

Vitaminer i Kogt wienerpølse

I tabellen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Wienerpølse (bayersk pølse), kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt wienerpølse
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,718 µg
→ D3 cholecalciferol0,173 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt wienerpølse
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,2 mg
B3-vitamin1,8 NE
→ Niacin3,63 mg
→ Tryptofans bidrag1,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,57 mg
B6-vitamin0,15 mg
B8-vitamin, Biotin5,2 µg
B9-vitamin, Folat4 µg
B12-vitamin1,1 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Kogt wienerpølse

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogt wienerpølse
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk15 mg
Fosfor (P), Phosphor211 mg
Jern (Fe)1,3 mg
Jod (I)14 µg
Kalium (K)137 mg
Kobber (Cu)0,094 mg
Krom (Cr), Chrom6 µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn)0,022 mg
Natrium (Na)1100 mg
Nikkel (Ni)19 µg
Selen (Se)7,2 µg
Zink (Zn)2,3 mg

Sukkerarter i Kogt wienerpølse

Det totale indhold af sukkerarter i Kogt wienerpølse er 2,83 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt wienerpølse
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 2,8 g
Maltose0 g
Saccharose0,03 g

Glykæmisk indeks for Kogt wienerpølse

Kogt wienerpølse har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det betyder, at en potion Kogt wienerpølse skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogt wienerpølse er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kogt wienerpølse er Sausage, frankfurter, boiled. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge efter information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Wienerpølse (bayersk pølse), kogt.