Ernæringsdata for kogt oksebryst
Energiindholdet i 100 gram kogt oksebryst er 281 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1175 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 22,1 g fedt og 0 g kulhydrat.
- Protein: 21 gram
- Fedt: 22,1 gram
- Kulhydrat: 0 gram
Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g kogt oksebryst er der 22,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i kogt oksebryst. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i kogt oksebryst er 21 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1175 KJ |
Energi i kilokalorie | 281 kcal |
Fedt i alt | 22,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 9,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 10,3 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,9 g |
Kolesterol | 78 mg |
Kulhydrat i alt | 0 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,4 g |
Vand | 55,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i kogt oksebryst
I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kogt oksebryst. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 42 RE |
D-vitamin | 0,9 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,9 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,9 mg |
K-vitamin | 0 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,032 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,138 mg |
B3-vitamin | 5 NE |
→ Niacin | 9 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,47 mg |
B6-vitamin | 0,32 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0 µg |
B9-vitamin, Folat | 6,86 µg |
B12-vitamin | 1,4 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i kogt oksebryst
I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 4,82 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 267 mg |
Jern (Fe) | 2,04 mg |
Jod (I) | 1,2 µg |
Kalium (K) | 130 mg |
Kobber (Cu) | 0,088 mg |
Krom (Cr), Chrom | 4 µg |
Magnesium (Mg) | 17 mg |
Mangan (Mn) | 0,011 mg |
Natrium (Na) | 571 mg |
Nikkel (Ni) | 0,7 µg |
Selen (Se) | 6,5 µg |
Zink (Zn) | 3,1 mg |
Sukkerarter i kogt oksebryst
Det totale indhold af sukkerarter i kogt oksebryst er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0 g |
Glucose | 0 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for kogt oksebryst
kogt oksebryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion kogt oksebryst giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for kogt oksebryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for kogt oksebryst er Beef brisket, soaked in brine. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kogt oksebryst.