Ernæringsdata for kogt oksebryst

Energiindholdet i 100 gram kogt oksebryst er 281 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1175 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21 g protein, 22,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21 gram
  • Fedt: 22,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g kogt oksebryst er der 22,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i kogt oksebryst. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i kogt oksebryst er 21 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g kogt oksebryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1175 KJ
Energi i kilokalorie 281 kcal
Fedt i alt 22,1 g
→ Mættede fedtsyrer 9,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 10,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,9 g
Kolesterol 78 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 55,5 g (ml)

Vitaminer i kogt oksebryst

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kogt oksebryst. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g kogt oksebryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 42 RE
D-vitamin 0,9 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g kogt oksebryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,032 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,138 mg
B3-vitamin 5 NE
→ Niacin 9 mg
→ Tryptofans bidrag 4 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,47 mg
B6-vitamin 0,32 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 6,86 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i kogt oksebryst

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g kogt oksebryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 4,82 mg
Fosfor (P), Phosphor 267 mg
Jern (Fe) 2,04 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 130 mg
Kobber (Cu) 0,088 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 17 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 571 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 6,5 µg
Zink (Zn) 3,1 mg

Sukkerarter i kogt oksebryst

Det totale indhold af sukkerarter i kogt oksebryst er 0 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g kogt oksebryst
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for kogt oksebryst

kogt oksebryst har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion kogt oksebryst giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for kogt oksebryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for kogt oksebryst er Beef brisket, soaked in brine. Det kan være en vigtig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kogt oksebryst.