Ernæringsdata for Kogt kyllingebryst
Energiindholdet i 100 gram Kogt kyllingebryst er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,6 g protein, 3,2 g fedt og 0,4 g kulhydrat.
- Protein: 20,6 gram
- Fedt: 3,2 gram
- Kulhydrat: 0,4 gram
Af de 0,4 g kulhydrat er 0,4 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogt kyllingebryst er der 3,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt kyllingebryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogt kyllingebryst er 20,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 475 KJ |
Energi i kilokalorie | 114 kcal |
Fedt i alt | 3,2 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 1,1 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,8 g |
Kolesterol | 53 mg |
Kulhydrat i alt | 0,4 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,4 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,4 g |
Vand | 72,4 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogt kyllingebryst
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | 0 µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,31 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,31 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,33 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,084 mg |
B3-vitamin | 9,1 NE |
→ Niacin | 12,6 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3,5 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 2,2 mg |
B6-vitamin | 0,5 mg |
B8-vitamin, Biotin | 2,7 µg |
B9-vitamin, Folat | 17 µg |
B12-vitamin | 0,36 µg |
C-vitamin | 51 mg |
Mineraler i Kogt kyllingebryst
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 12,8 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 225 mg |
Jern (Fe) | 0,42 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 378 mg |
Kobber (Cu) | 0,03 mg |
Krom (Cr), Chrom | 2,9 µg |
Magnesium (Mg) | 27,5 mg |
Mangan (Mn) | 0,027 mg |
Natrium (Na) | 1120 mg |
Nikkel (Ni) | 1,1 µg |
Selen (Se) | 11 µg |
Zink (Zn) | 0,59 mg |
Sukkerarter i Kogt kyllingebryst
Det totale indhold af sukkerarter i Kogt kyllingebryst er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogt kyllingebryst
Kogt kyllingebryst har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kogt kyllingebryst skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kogt kyllingebryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Kogt kyllingebryst hedder på engelsk Chicken, breast, boiled, sliced. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg.