Ernæringsdata for Kogt kyllingebryst

Energiindholdet i 100 gram Kogt kyllingebryst er 114 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 475 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 20,6 g protein, 3,2 g fedt og 0,4 g kulhydrat.

  • Protein: 20,6 gram
  • Fedt: 3,2 gram
  • Kulhydrat: 0,4 gram

Af de 0,4 g kulhydrat er 0,4 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt kyllingebryst er der 3,2 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt kyllingebryst. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt kyllingebryst er 20,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt kyllingebryst
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 475 KJ
Energi i kilokalorie 114 kcal
Fedt i alt 3,2 g
→ Mættede fedtsyrer 0,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 1,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,8 g
Kolesterol 53 mg
Kulhydrat i alt 0,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,4 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker g
Alkohol 0 g
Aske 3,4 g
Vand 72,4 g (ml)

Vitaminer i Kogt kyllingebryst

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en sund diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt kyllingebryst
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,31 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,31 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt kyllingebryst
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,33 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,084 mg
B3-vitamin 9,1 NE
→ Niacin 12,6 mg
→ Tryptofans bidrag 3,5 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 2,2 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 2,7 µg
B9-vitamin, Folat 17 µg
B12-vitamin 0,36 µg
C-vitamin 51 mg

Mineraler i Kogt kyllingebryst

I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogt kyllingebryst
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 12,8 mg
Fosfor (P), Phosphor 225 mg
Jern (Fe) 0,42 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 378 mg
Kobber (Cu) 0,03 mg
Krom (Cr), Chrom 2,9 µg
Magnesium (Mg) 27,5 mg
Mangan (Mn) 0,027 mg
Natrium (Na) 1120 mg
Nikkel (Ni) 1,1 µg
Selen (Se) 11 µg
Zink (Zn) 0,59 mg

Sukkerarter i Kogt kyllingebryst

Det totale indhold af sukkerarter i Kogt kyllingebryst er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt kyllingebryst
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogt kyllingebryst

Kogt kyllingebryst har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det betyder, at en potion Kogt kyllingebryst skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kogt kyllingebryst er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogt kyllingebryst hedder på engelsk Chicken, breast, boiled, sliced. Det kan være en god information hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du brug for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kylling, bryst (filet), kogt, pålæg.