Ernæringsdata for Kogt hamburgerryg

Energiindholdet i 100 gram Kogt hamburgerryg er 121 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 508 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,4 g protein, 4,9 g fedt og 0,8 g kulhydrat.

  • Protein: 18,4 gram
  • Fedt: 4,9 gram
  • Kulhydrat: 0,8 gram

Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt hamburgerryg er der 4,9 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Kogt hamburgerryg. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en vigtig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt hamburgerryg er 18,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges herefter til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt hamburgerryg
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 508 KJ
Energi i kilokalorie 121 kcal
Fedt i alt 4,9 g
→ Mættede fedtsyrer 1,8 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 47 mg
Kulhydrat i alt 0,8 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0,8 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 1,1 g
Alkohol 0 g
Aske 4,4 g
Vand 71,5 g (ml)

Vitaminer i Kogt hamburgerryg

I tabellen nedenunder ses vitaminindholdet i Hamburgerryg, kogt. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt hamburgerryg
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,44 µg
→ D3 cholecalciferol 0 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,14 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,14 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt hamburgerryg
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,87 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,109 mg
B3-vitamin 5,6 NE
→ Niacin 8,93 mg
→ Tryptofans bidrag 3,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,33 mg
B8-vitamin, Biotin 2,5 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,43 µg
C-vitamin 40 mg

Mineraler i Kogt hamburgerryg

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, fundamentale for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogt hamburgerryg
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5,13 mg
Fosfor (P), Phosphor 301 mg
Jern (Fe) 0,52 mg
Jod (I) 1,4 µg
Kalium (K) 317 mg
Kobber (Cu) 0,05 mg
Krom (Cr), Chrom 30 µg
Magnesium (Mg) 21,5 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 1540 mg
Nikkel (Ni) 1,3 µg
Selen (Se) 10,4 µg
Zink (Zn) 1,39 mg

Sukkerarter i Kogt hamburgerryg

Det samlede indhold af sukkerarter i Kogt hamburgerryg er 1,1 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt hamburgerryg
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kogt hamburgerryg

Kogt hamburgerryg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Hvilket betyder, at en potion Kogt hamburgerryg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kogt hamburgerryg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Kogt hamburgerryg hedder på engelsk Pork, saddle, smoked, boiled. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at finde information om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Hamburgerryg, kogt.