Ernæringsdata for Kogt broccoli

Energiindholdet i 100 gram Kogt broccoli er 35 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 148 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,4 g protein, 0,4 g fedt og 7,2 g kulhydrat.

  • Protein: 2,4 gram
  • Fedt: 0,4 gram
  • Kulhydrat: 7,2 gram

Af de 7,2 g kulhydrat er 3,9 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kogt broccoli er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt broccoli. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogt broccoli er 2,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogt broccoli
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)148 KJ
Energi i kilokalorie35 kcal
Fedt i alt0,4 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt7,2 g
→ Kulhydrat tilgængeligt3,9 g
→ Kostfibre3,3 g
Tilsat sukker g
Alkohol0 g
Aske0,8 g
Vand89,3 g (ml)

Vitaminer i Kogt broccoli

I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Broccoli, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogt broccoli
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin77,4 RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin1,45 a-TE
→ Alfa-tokoferol1,45 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogt broccoli
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,063 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,123 mg
B3-vitamin0,553 NE
→ Niacin0,553 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin0,2 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat108 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin39,6 mg

Mineraler i Kogt broccoli

I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Kogt broccoli
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk40 mg
Fosfor (P), Phosphor67 mg
Jern (Fe)0,67 mg
Jod (I) µg
Kalium (K)293 mg
Kobber (Cu)0,061 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg)21 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na)41 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se)1,6 µg
Zink (Zn)0,45 mg

Sukkerarter i Kogt broccoli

Det totale indhold af sukkerarter i Kogt broccoli er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogt broccoli
SukkerartMængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kogt broccoli

Kogt broccoli har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Kogt broccoli skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kogt broccoli er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Kogt broccoli Broccoli, boiled. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Broccoli, kogt.