Ernæringsdata for Kogt broccoli
Energiindholdet i 100 gram Kogt broccoli er 35 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 148 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,4 g protein, 0,4 g fedt og 7,2 g kulhydrat.
- Protein: 2,4 gram
- Fedt: 0,4 gram
- Kulhydrat: 7,2 gram
Af de 7,2 g kulhydrat er 3,9 g tilgængeligt de overskydende 3,3 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kogt broccoli er der 0,4 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogt broccoli. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en væsentlig opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kogt broccoli er 2,4 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 148 KJ |
Energi i kilokalorie | 35 kcal |
Fedt i alt | 0,4 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0,1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,2 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 7,2 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,9 g |
→ Kostfibre | 3,3 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,8 g |
Vand | 89,3 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kogt broccoli
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Broccoli, kogt. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 77,4 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,45 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,45 mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,063 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,123 mg |
B3-vitamin | 0,553 NE |
→ Niacin | 0,553 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,2 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 108 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 39,6 mg |
Mineraler i Kogt broccoli
I tabellen nedenunder fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at opretholde en velfungerende krop. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 40 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 67 mg |
Jern (Fe) | 0,67 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 293 mg |
Kobber (Cu) | 0,061 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 21 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 41 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | 1,6 µg |
Zink (Zn) | 0,45 mg |
Sukkerarter i Kogt broccoli
Det totale indhold af sukkerarter i Kogt broccoli er g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kogt broccoli
Kogt broccoli har et glykæmisk indeks (GI) på 3. Det betyder, at en potion Kogt broccoli skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 3 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Kogt broccoli er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Kogt broccoli Broccoli, boiled. Det kan være en nyttig viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Broccoli, kogt.