Ernæringsdata for Kogestykke uden svær

Energiindholdet i 100 gram Kogestykke uden svær er 228 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 952 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 17,7 g protein, 17,6 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 17,7 gram
  • Fedt: 17,6 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kogestykke uden svær er der 17,6 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kogestykke uden svær. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kogestykke uden svær er 17,7 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kogestykke uden svær
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 952 KJ
Energi i kilokalorie 228 kcal
Fedt i alt 17,6 g
→ Mættede fedtsyrer 7 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 7,9 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,3 g
Kolesterol 65 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,8 g
Vand 64,2 g (ml)

Vitaminer i Kogestykke uden svær

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Svinebryst, kogestykke uden svær, ca. 2 mm spæk, rå. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en sund kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kogestykke uden svær
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,673 µg
→ D3 cholecalciferol 0,153 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,1 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kogestykke uden svær
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,48 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,175 mg
B3-vitamin 2,8 NE
→ Niacin 5,97 mg
→ Tryptofans bidrag 3,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,6 mg
B6-vitamin 0,26 mg
B8-vitamin, Biotin 2,6 µg
B9-vitamin, Folat 1,5 µg
B12-vitamin 0,65 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kogestykke uden svær

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at vedligeholde en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kogestykke uden svær
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 6 mg
Fosfor (P), Phosphor 115 mg
Jern (Fe) 0,6 mg
Jod (I) 0,9 µg
Kalium (K) 200 mg
Kobber (Cu) 0,1 mg
Krom (Cr), Chrom 5,3 µg
Magnesium (Mg) 14 mg
Mangan (Mn) 0,013 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 2,5 µg
Selen (Se) 6,9 µg
Zink (Zn) 3,6 mg

Sukkerarter i Kogestykke uden svær

Det totale indhold af sukkerarter i Kogestykke uden svær er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kogestykke uden svær
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Kogestykke uden svær

Kogestykke uden svær har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Kogestykke uden svær giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Kogestykke uden svær er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kogestykke uden svær er Pork, thin belly, lean, approx. 2 mm rind, raw. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Svinebryst, kogestykke uden svær, ca. 2 mm spæk, rå.