Ernæringsdata for Kødekstrakt

Energiindholdet i 100 gram Kødekstrakt er 177 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 740 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 39,1 g protein, 0,7 g fedt og 2,9 g kulhydrat.

  • Protein: 39,1 gram
  • Fedt: 0,7 gram
  • Kulhydrat: 2,9 gram

Af de 2,9 g kulhydrat er 2,9 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Kødekstrakt er der 0,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Kødekstrakt. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kødekstrakt er 39,1 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse benyttes fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Kødekstrakt
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 740 KJ
Energi i kilokalorie 177 kcal
Fedt i alt 0,7 g
→ Mættede fedtsyrer 0,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 2,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 2,9 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 18,6 g
Vand 38,7 g (ml)

Vitaminer i Kødekstrakt

I tabellen nedenunder ses vitaminfordelingen i Kødextrakt, flydende, Bovril. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kødekstrakt
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kødekstrakt
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 9,1 mg
B2-vitamin, Riboflavin 7,4 mg
B3-vitamin 100 NE
→ Niacin 102 mg
→ Tryptofans bidrag 1,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,33 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 1040 µg
B12-vitamin 6,7 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Kødekstrakt

I tabellen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kødekstrakt
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 25 mg
Fosfor (P), Phosphor 590 mg
Jern (Fe) 14 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 1200 mg
Kobber (Cu) 0,45 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 61 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 4800 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 1,8 mg

Sukkerarter i Kødekstrakt

Det totale indhold af sukkerarter i Kødekstrakt er 0 g. I tabellen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kødekstrakt
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kødekstrakt

Kødekstrakt har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Hvilket betyder, at en potion Kødekstrakt skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Kødekstrakt er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kødekstrakt er Meat extract, Bovril. Det kan være en nyttig viden hvis du eksempelvis benytter en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Kødextrakt, flydende, Bovril.