Ernæringsdata for Kastanjebrød
Energiindholdet i 100 gram Kastanjebrød er 263 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1100 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8 g protein, 4,1 g fedt og 50,3 g kulhydrat.
- Protein: 8 gram
- Fedt: 4,1 gram
- Kulhydrat: 50,3 gram
Af de 50,3 g kulhydrat er 45,6 g tilgængeligt de resterende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Kastanjebrød er der 4,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kastanjebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Kastanjebrød er 8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1100 KJ |
Energi i kilokalorie | 263 kcal |
Fedt i alt | 4,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,1 g |
Kolesterol | mg |
Kulhydrat i alt | 50,3 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 45,6 g |
→ Kostfibre | 4,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,7 g |
Vand | 36,5 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Kastanjebrød
I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kastanjebrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,238 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,125 mg |
B3-vitamin | NE |
→ Niacin | 1,52 mg |
→ Tryptofans bidrag | 1,52 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | 0,147 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 58 µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | mg |
Mineraler i Kastanjebrød
I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 60,4 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 195 mg |
Jern (Fe) | 1,58 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 187 mg |
Kobber (Cu) | mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | 33,2 mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 392 mg |
Nikkel (Ni) | µg |
Selen (Se) | µg |
Zink (Zn) | 0,802 mg |
Sukkerarter i Kastanjebrød
Det totale indhold af sukkerarter i Kastanjebrød er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Kastanjebrød
Kastanjebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Hvilket medfører, at en potion Kastanjebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Kastanjebrød er 16. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Det engelske navn for Kastanjebrød er Bread, white, with cracked chestnuts. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kastanjebrød.