Ernæringsdata for Kastanjebrød

Energiindholdet i 100 gram Kastanjebrød er 263 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1100 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 8 g protein, 4,1 g fedt og 50,3 g kulhydrat.

  • Protein: 8 gram
  • Fedt: 4,1 gram
  • Kulhydrat: 50,3 gram

Af de 50,3 g kulhydrat er 45,6 g tilgængeligt de resterende 4,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Kastanjebrød er der 4,1 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Kastanjebrød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Kastanjebrød er 8 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Kastanjebrød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1100 KJ
Energi i kilokalorie 263 kcal
Fedt i alt 4,1 g
→ Mættede fedtsyrer 1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,8 g
→ Flerumættede fedtsyrer 1,1 g
Kolesterol mg
Kulhydrat i alt 50,3 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 45,6 g
→ Kostfibre 4,7 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,7 g
Vand 36,5 g (ml)

Vitaminer i Kastanjebrød

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Kastanjebrød. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Kastanjebrød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin RE
D-vitamin µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Kastanjebrød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,238 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,125 mg
B3-vitamin NE
→ Niacin 1,52 mg
→ Tryptofans bidrag 1,52 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,147 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 58 µg
B12-vitamin µg
C-vitamin mg

Mineraler i Kastanjebrød

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at bevare en sund livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Kastanjebrød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 60,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 195 mg
Jern (Fe) 1,58 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 187 mg
Kobber (Cu) mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 33,2 mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 392 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) µg
Zink (Zn) 0,802 mg

Sukkerarter i Kastanjebrød

Det totale indhold af sukkerarter i Kastanjebrød er g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Kastanjebrød
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Kastanjebrød

Kastanjebrød har et glykæmisk indeks (GI) på 35. Hvilket medfører, at en potion Kastanjebrød giver en blodsukkerrespons, som svarer til 35 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Kastanjebrød er 16. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Kastanjebrød er Bread, white, with cracked chestnuts. Det kan være en nyttig information hvis du f.eks. anvender en engelsksproget opskrift. Har du lyst til at søge information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Kastanjebrød.